Skip to main content

Punapaidoille niukka kotitappio

By 4.7.2011No Comments

Sääennusteet lupasivat päivän aikana ukkoskuuroja illalle, mutta Brahen kentällä ottelu päästiin kaikesta huolimatta pelaamaan hyvien olosuhteiden vallitessa. Kotijoukkue IFK pyrki alusta alkaen pitämään palloa kun taas FC Hämeenlinna keskittyi puolustamaan tiiviisti. Maalintekotilanteet olivat ensimmäisen puoliajan aikana kuitenkin vähissä puolin ja toisin. Samuli Markkasen hyvä kaukolaukaus oli lähimpänä rikkoa kuparisen. Niinpä tauolle marssittiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla jatkettiin samoissa merkeissä. IFK hallitsi, mutta FC Hämeenlinna teki sitkeää vastarintaa ja kamppaili jokaisesta pallosta. Tähtirintojen parhaista maalintekoyrityksistä vastasivat Jonas Britschgi ja Markus Tanner, molemmat puskupalloista. Illan ainoa täysosuma nähtiin kuitenkin kentän toisessa päässä. IFK ei onnistunut purkamaan tilannetta ja valkopaitojen Ozeias Graciano pääsi iskemään pallon lähietäisyydeltä maaliin. Lukemat näin 0-1 ja tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – FC Hämeenlinna 0-1 (0-0)

0-1 Ozeias Graciano (77.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström, Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Markus Tanner (v); Kari Kuikka (81. Sami Okkonen), Mikko Halme; Mergim Kastrati (73. Niko Haiko), Jukka Halme, Samuli Markkanen (81. Fisnik Gerxhaliu); Jonas Britschgi.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Punapaitojen keskikentälle palannut Mikko Halme:
– Meillä oli ongelmia viimeisellä kolmanneksella. Viimeiset syötöt olivat laadultaan huonoja ja myös ratkaisuyritykset olivat huonoja, siihen kaaduimme tänään. Vastustajan maalikin oli oman virheen seuraus, kun ei palloa saatu väljemmille vesille vaikka siihen parikin tilaisuutta oli. Nolla pistettä tuli ja se ei hirveästi lämmitä.

IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Tietysti täytyy olla pettynyt kun emme maaleja onnistuneet tekemään. Tästä tuli vähän taannoinen Kemi-ottelu mieleen; homma on täysin hallinnassa mutta sitten yksi lapsus kostautuu. Tällainen sarja Ykkönen kuitenkin on. Jos tuollainen sählinki pääsee syntymään niin kyllä vastustaja siitä rokottaa. Olisimme tarvinneet yhden onnistumisen, sillä se olisi pakottanut myös FC Hämeenlinnan avaamaan peliään enemmän.

Lopputulos vahvisti entisestään FC Hämeenlinnan kovaa saldoa vieraspeleissä tällä kaudella. IFK puolestaan jatkaa kotikentällä myös seuraavassa ottelussaan. Ensi sunnuntaina Brahen kentälle saapuu Oulun Palloseura, yksi sarjan kolmesta vanhasta mestarijoukkueesta. Ottelu alkaa normaaliin sunnuntaityyliin kello 18:30.