Skip to main content

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

By 29.4.2011No Comments

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Ensimmäinen puoliaika meni meiltä aivan suunnitelmien mukaan ja saimme hyvin jäädytettyä ”Viikkareiden” pelin. Toisen jakson alku oli sitten aikamoista havaijifutista. Peli aaltoili päästä päähän ja näki, että maaleja jossain vaiheessa tulee.

– Erikoistilanteet aiheuttivat pieniä hässäköitä. Saimme kuitenkin tehtyä maaleja sekä peli- että erikoistilanteesta, ja nämä usein ratkaisevat etenkin alkukaudesta. Voittoon on oltava tyytyväinen. Hyvä suoritus koko joukkueelta, kehuu Honkavaara.

 

– Ja tunnelma tänään oli aivan upea! Meidän uudet pelaajamme olivat metelistä jopa hiukan ymmällään. Fanien kannustus nostattaa kylmiä väreitä kavereille, jotka aiemmin ovat tottuneet pelaamaan tyhjille katsomoille.

Kahden maalin mies Jonas Britschgi:
– Loistava fiilis! Olimme kaikki pitkään odottaneet sarjakauden ensi-iltaa. Ja kun se nyt alkoi paikalliskamppailulla ja kolmella sarjapisteellä, on tunnelma luonnollisesti huipussaan.

– Olen ampunut useita rangaistuspotkuja tämän harjoituskauden aikana ja onnistunut niissä hyvin, joten siinä mielessä oli helppoa lähteä tänäänkin laukomaan. Tosipelit ovat toki aina eri juttu, mutta kunhan keskittyy omaan tekemiseensä niin hyvä tulee.

 

– Uskon kyllä Viikinkien kuuluvan tämän sarjan vahvimpiin joukkueisiin. Ensimmäisessä ottelussa hermot ovat aina pinnalla ja peli hajoaa välillä, mutta kova ryhmä Viikingeillä ilman muuta on, sanoo Britschgi.

Viikinkien puolustaja Christoffer Nyberg HBL:n haastattelussa:
– Tappio ei tunnu hyvältä, meidän täytyy vain katsoa eteenpäin. Mutta tunnelma oli hyvä. On pelkästään myönteinen asia että yleisö huutaa, se luo kansainvälistä tunnelmaa. Lisää tällaista!

Lisää tunnelmaa lienee luvassa ainakin lauantaina 21. toukokuuta, kun HIFK:n vieraaksi Brahen kentälle saapuu PS Kemi Kings.

Kuvat: Henrik Alfthan