Skip to main content

Tähtirinnat tasapeliin

By 4.4.2011No Comments

Ottelussa käytettiin varsin reippaita otteita, mistä osoituksena LPS:n neljä varoitusta pelkästään ensimmäisellä puoliajalla. Vihreäpaidat osoittivat kuitenkin myös vaarallisuutensa ja Jonathan Hyvärinen pääsikin viemään saaristolaiset johtoon nopean iskun päätteeksi. IFK puolestaan tuli tasoihin erikoistilanteen turvin. Mergim Kastrati antoi vapaapotkun vasemmalta puolelta ja Jonas Britschgi jatkoi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Tauolle mentiin siten numeroissa 1-1.

Toisella puoliajalla ottelun tempo laski jonkin verran mutta hyviä maalintekopaikkoja nähtiin silti. IFK:n Fisnik Gerxhaliu pelattiin kaksikin kertaa aivan vapaaksi, ensin Matias Hännisen ja sitten Riku Pyhälän toimesta. Viimeistelyssä ”Fisu” ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut. Kentän toisessa päässä LPS:n yritykset jäivät melko vaisuiksi. Niinpä numerot 1-1 jäivät myös ottelun lopputulokseksi. IFK:n puolustuksessa debytoi kokenut Anssi Tamminen, joka pelasi täydet minuutit Riku Pyhälän toppariparina.

LPS – HIFK 1-1 (1-1)

1-0 Jonathan Hyvärinen (12.)
1-1 Jonas Britschgi (26.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Mikko Lönnström, Anssi Tamminen, Riku Pyhälä, Timo Priha; Mergim Kastrati, Jirijoonas Kanth (v), Kari Kuikka, Miikka Suikki (57. Matias Hänninen); Fisnik Gerxhaliu, Jonas Britschgi.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

IFK:n keskikenttäpelaaja Jirijoonas Kanth:
– Vähän takkuista tämä kyllä oli. Palloa täytyisi pystyä pitämään kauemmin hyökkäysalueella, nyt oli koko ajan hiukan liian kiire ja tuli turhaa juoksemista edestakaisin. Mutta olisi meidän silti pitänyt tämä ottelu pystyä voittamaan. Omaan peliini en ole ikinä tyytyväinen, eikä voi muutenkaan olla tyytyväinen jos oma joukkue ei voita.

Päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Haimme täyttä 90-minuuttista mahdollisimman monelle pelaajalle. Siinä mielessä tämä ottelu täytti tarkoituksensa. Seuraava peli on jo keskiviikkona ja silloin on tarkoitus tehdä kokoonpanoon jonkin verran muutoksia. Hyökkäyspelissämme oli tänään hyviä asioita ensimmäisellä puoliajalla, tauon jälkeen emme sen sijaan pitäneet palloa riittävästi. Peli sinänsä ei ollut hyvä mutta tämä oli silti hyvää valmistautumista sarjakautta ajatellen.

Ykkösen sarjapelit alkavat tämän kuun lopulla joten aikaa harjoitteluun on vielä jonkin verran. Ensi keskiviikkona IFK matkustaa Turkuun kohdatakseen harjoitusottelussa liigaseura TPS:n. Lisäksi ohjelmaan on tarkoitus mahduttaa vielä yksi ottelu ennen pääsiäistä. Tämän jälkeen alkavatkin Ykkösen pelit ja IFK kohtaa sarjan avauskierroksella FC Viikingit torstaina huhtikuun 28. päivänä.