Menestystä sisällä ja ulkona

By 28.3.2011No Comments

25.3.2011 HIFK/Red-Gnistan Kilpa 5-5 (0-5)

Viikonloppu aloitettiin perjantai-iltana 9v9-ottelulla Gnistanin kilpajoukkuetta vastaan. Gnistan pelasi viime kaudella vuotta vanhempien sarjassa mikä näkyi kovana yrittämisenä ja hyvänä liikkeena. Meidän puolustuksemme oli alusta lähtien hakoteillä ja joukkueesta ei ollut kokoamaan itseään alun helpon takaiskun jälkeen. Kolme helppoa maalia kulman jälkitilanteista olivat järkyttävää katsottavaa ja tauolle mentiin 0-5 tilanteesta.

Tauon tiukka puhuttelu ja strategiset pelaajavaihdot muuttivat kuitenkin pelin kulun täysin ja toisella jaksolla kentällä osat vaihtuivat. Saatuamme vuotavan puolustuksen tukittua olimme aivan ylvoimaisia ja taitavat yksilömme tekivät näytöstyyliin viisi toinen toistaan kauniimpaa maalia. Gnistanin onneksi peliaika loppui meiltä kesken ja ottelu päättyi tasan.

27.3.2011 HooGee-HIFK/Red 3-1 (2-0)

Viikonlopun tuloksellisesti tärkein peli oli meiltä huonoin. HooGee joka sarjassa hävisi meille 0-4 oli tehnyt kotiläksynsä ja pelasi erittäin defensiivisesti puolustaen erittäin alhaalta omalta puoliskoltaan. Kun meillä ei ollut paras päivämme teimme pari virhettä jotka johtivat vastahyökkäyksiin ja takaiskuihin. 2-0 tappiolla on erittäin vaikeata pelata todella puolustusvoittoista joukkuetta vastaan. Onnistuimme kerran maalivahdin pitkän avauksen jälkeen, mutta olimme ponnettomia maalipaikoissamme ja maalinteko jäi yhteen tällä kertaa.

27.3.2011 HIFK/Red-HJK-j Feltbay 11-1 (6-0)

Sosiaalisen sarjajärjestelmän tuloksena kohtasimme pronssiottelussa kolmostason joukkueen. Tasoero oli järkyttävä!Voitimme pronssia piirin futsal-sarjassa!Että piiri ei ollut lähettänyt paikalle palkinnonjakajaa kertoo jotakin junioritoiminnan arvostuksesta.

27.3.2011 EPS Edustus-HIFK/Red 0-4 (0-1)

Joukkueen kaikkien aikojen toisessa 11v11-pelissä vastaan asettui A-Link Areenalla EPS 99 Edustus. Ennakkoon oli huolena lähinnä riittääkö kunto ja juoksuvauhti isolla kentällä. Aiempina kausina olemme olleet selkeästi EPS:ää edellä joukkuepelissä, mutta tulevaksi kaudeksi EPS on koonnut edustusjoukkueen kaupunginosajoukkueidensa parhaimmistosta. HIFK99:n ryhmässä on samat 18 pelaajaa kuin ennenkin.

Lähdimme peliin 4-2-3-1-pelijärjestelmällä joka on luonnollinen jatke 9v9-peleissä käyttämäämme 3-2-2-1-järjestelmään. Pelimme perustuu puolinopeisiin hyökkäyksiin ja 1v1 taitavien laitapelaajien hyödyntämiseen. Kaiken perustana on aina luotettava puolustuslinja ja erinomainen maalivahtipeli.

Peli lähtikin käyntiin meidän pallonhallinnalla ja muutamasta tilanteesta huolimatta jossa ”valuimme” liian alas oman 16-alueen edustalle ei maalimme ollut uhattuna. 1-0 maali oli suoraan pelikirjastamme: diagonaalisyöttö laitapakin taakse syvyyteen jolle oikea laitapelaajamme ehtii ensin, voittaa 1v1-tilanteen, etenee keskelle ja pallo maalin sivuverkkoon maata pitkin.

Toisella puoliajalla olimme selkeästi parempia vaikkakin loppuluvut mairittelevat hieman meitä. Hieno päätös viikonlopun ottelu-urakalle.