Skip to main content

 

Vaikka lokakuu on jo pitkällä, pelattiin Tammelassa edelleen erinomaisissa olosuhteissa. Syksyinen sää oli mitä parhain ja stadionin nurmi hyvässä kunnossa. Joukkueista paremmin aloitti IFK ja punapaidat hallitsivatkin ensimmäistä puoliaikaa. Varttitunnin kohdalla Matias Astrada väläytti vaarallisuuttaan laukomalla tarkasti kohti oikeaa alanurkkaa, mutta Ilves-vahti Juha Ojanperä venyi mainioon torjuntaan. Lisää oli kuitenkin tulossa varsin pian.

Jatkoa seurasi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ilveksen Petteri Poukka kaatoi Mergim Kastratin rangaistusalueella. ”Gimi” itse asettui laukomaan pilkkua, mutta veto epäonnistui ja Juha Ojanperä torjui helposti. Kastrati hyvitti kuitenkin erheensä puolen tunnin pelin kohdalla. Tilannetta edelsi Matias Astradan läpimurto oikealla laidalla ja nappikeskitys, jonka Gimi sai jatkaa käytännössä tyhjään Ilves-maaliin. Isäntäjoukkue sai aikaiseksi yhden kunnon laukauksen, jonka IFK-veskari Kellan Wilson kuitenkin torjui maalin yli. Tauolle siirryttiin näin vierasjohdossa lukemin 0-1.

Jos oli ensimmäinen puoliaika IFK:n niin toista jaksoa hallitsi Ilves. Tupsukorvat vyöryttivät hyökkäyksiä kohti punapaitojen maalia ja vierasjoukkue pyrki torjuntataisteluun parhaansa mukaan. Vastarinta kesti noin 80 minuutin kohdalle, jolloin Ilveksen Miki Sipiläinen pääsi jatkamaan Jussi Kotilahden ylähirsivedosta kimmonneen pallon IFK-verkon perukoille. Tilanne 1-1 ja kotijoukkue vain jatkoi painostustaan saadakseen elintärkeän voittomaalin tehdyksi.

Matias Astrada oli vaarallinen etenkin ottelun avausjaksolla. (Kuva: Patrik Sjögren)

 

Pelikello saavutti 90 minuutin rajan mutta ottelu jatkui vielä kuutisen minuuttia. Lisäaika oli dramaattinen ja Ilves lähellä voittoa, kun Toni Hevonkorven laukaus osui tolppaan. Ratkaisu nähtiin hetkeä myöhemmin kentän toisessa päässä. Jirijoonas Kanth antoi vapaapotkun rangaistusalueelle ja IFK-kapteeni Petri Heinänen puski pallon Ilveksen maaliin. Päädyssä majaillut runsaslukuinen ja äänekäs IFK-katsomo suorastaan räjähti tilanteen seurauksena. Lukemat 1-2 jäivät luonnollisesti myös ottelun lopputulokseksi.

Ilves – HIFK 1-2 (0-1)

0-1 Mergim Kastrati (30.)
1-1 Miki Sipiläinen (79.)
1-2 Petri Heinänen (90+.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Miikka Kärkkäinen, Petri Heinänen, Eetu Koponen, Markus Tanner; Mergim Kastrati (69. Daniel Antman), Jirijoonas Kanth (v), Petrus Åström, Miikka Suikki; Matias Astrada (v, 66. Matias Hänninen), Sami Okkonen (86. Riku Pyhälä).

Voiton myötä IFK sai kolme tärkeää sarjapistettä heti nousukarsinnan alkuun. Seuraavaksi Ilves matkustaa Rovaniemelle FC Santa Clausin vieraaksi sunnuntaina 17. lokakuuta. Karsintasarjan päätösottelussa IFK kohtaa FC Santa Clausin lauantaina 23. lokakuuta Brahen kentällä Kalliossa. Vain yksi joukkue nousee Ykköseen ja jo nyt on selvää, että sarja ratkeaa vasta nousukarsinnan viimeisen ottelun myötä.