Skip to main content

– Kylmiä väreitä kulkee edelleen kun miettii sitä tilannetta, kertoo Petri Heinänen itse. Sanoin tauolla haluavani sen yhden vapaa- tai kulmapotkun joka oikeasti lentää ilmaan niin että ehdin hyppäämään siihen alle, koska Ilves pelasi paikkapuolustusta. Ja lisäajalla se pallo sitten ”Innun” (Jirijoonas Kanth) vapaapotkusta tuli. Ehdin katsoa että myös Ilveksen veskari lähtee palloon. Ajattelin vain että mahdollisimman korkealle täytyy yrittää päästä ja osua palloon, ja niin siinä ilmeisesti myös kävi! Tulimme veskarin kanssa palloon melkein yhtaikaa ja vähän pelkäsinkin että mihinköhän se siitä oikein kimpoaa…

– Seuraava muistikuva on että tipuin maahan, kuului hirveää huutoa ja katsoin että pallo oli maalissa. Olin toki jo etukäteen päättänyt että jos teen maalin niin en lähde sitä hirveän voimakkaasti tuulettamaan. Eikä siihen itse asiassa olisi ollut edes mahdollisuutta koska jätkät hyppäsivät kaikki niskaan saman tien! Olin itsekin vähän sekaisin ja yritin vain ymmärtää mitä oli tapahtunut, kertaa Heinänen voittomaalin syntyvaiheita.

Voittomaali syntyy. (Kuva: Patrik Sjögren)

 

– Tiesimme kyllä tauolla että Ilves tulee toiselle puoliajalle voimakkaalla sykkeellä. Lisäksi meiltä loukkaantui kaksi taitavaa pelaajaa (Mergim Kastrati ja Matias Astrada). Tämä heikensi hyökkäyspeliämme emmekä pystyneet ylhäällä pitämään palloa enää samalla lailla kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ilves loikin jatkuvaa painetta alakertaamme. Pienestä nämä asiat usein ovat kiinni, sillä ennen meidän voittomaaliamme oli Ilves puolestaan lähellä ratkaista pelin.

Tilanteen ironiaa korostaa se tosiasia että Petri Heinänen itse on Ilveksen kasvatti ja kantanut seuran värejä lähes puolet elämästään.
– Voidaan kai sanoa että oma koira puri nyt pahimmalla mahdollisella tavalla. Mutta urheilu on joskus raakaa ja huonoja hetkiä on ollut itsellänikin. Vaan kyllä viime sunnuntai kaikesta huolimatta menee omissa kirjoissani hyvien hetkien joukkoon, varsinkin kun edellisistä isoista peleistä oli kulunut jo melkoisesti aikaa. Tuntuu hyvältä että näinkin tärkeässä ottelussa saimme tuollaisen onnistumisen aikaan.

HIFK:n tämän kauden vastustajista Ilves oli tähän mennessä kovin, tunnustaa Heinänen.
– Luulot Ilveksen loppukauden herpaantumisesta olivat aiheettomia. Meillä oli vastassamme B-lohkon selvästi paras joukkue joka oli kaikkien ennakkokehujen arvoinen. Ilveksen hyökkäyspeli oli todella liikkuvaa ja elävää, ja joukkue oli myös puolustuspäässä kurinalainen. Tunnustusta täytyy vastustajalle antaa. Kummallakin joukkueella oli omat vahvat hetkensä mutta me onnistuimme tällä kertaa puristamaan voiton.

Kausi ei kuitenkaan vielä ole ohi. Nousukarsintojen ratkaisuottelu pelataan lauantaina 23. lokakuuta, kun HIFK kohtaa kotonaan FC Santa Clausin.
– Meillä on kaksi viikkoa aikaa latautua sarjan päätöspeliin. Olemme voittaneet vasta ensimmäisen erän, viimeinen taistelu on yhä edessä. Lähtökohtana täytyy olla se että meille ei siinä ottelussa tehdä yhtään maalia. Pääsemme hyvätasoiselle Brahen kentälle pelaamaan ja ottelussa on varmasti hyvä tunnelma. Meidän onkin tarjottava jokaiselle katsojalle vastinetta koko rahan edestä. Kunhan vain pelaamme omalla tasollamme niin uskon, että saamme myös viimeisestä ottelusta hyvän tuloksen, päättää HIFK:n kapteeni Petri Heinänen.

Ottelun Ilves – HIFK loppuhetket Youtubessa (voittomaali ajassa 3:38)