Skip to main content

Otteluennakko: HIFK – FC Santa Claus, 23.10. 2010

By 21.10.2010No Comments

FC Santa Claus

Lauantaina Brahen kentällä vierailee koko Kakkosen pohjoisin joukkue. FC Santa Claus sai alkunsa loppuvuodesta 1992, kun silloiset 2. divisioonan joukkueet Rovaniemen Reipas ja Rovaniemen Lappi yhdistivät voimansa. Uusi seura peri RoRe:n sarjapaikan ja pelasi varsin mainion debyyttikauden. FC Santa Claus sijoittui nimittäin 2. divisioonan pohjoislohkossa kolmanneksi heti kaudella 1993, jääden nousukarsintapaikasta vain yhden pisteen päähän. Vaikka menestys ei jatkossa ollut yhtä hyvää kuului FC Santa Claus sarjan vakiokalustoon aina vuosituhannen loppuun saakka.

Kauden 2000 jälkeen FC Santa Claus jäi pitkäksi aikaa pois liiton sarjoista. Paluun hetki koitti syksyllä 2008 ja viime kaudella ”Joulupukit” sijoittuivat Kakkosen C-lohkossa kymmenenneksi. Tänä vuonna FC Santa Claus sai sarjaan suorastaan loistavan alun. Kahdeksan ottelun voittoputki touko-kesäkuussa nosti joukkueen C-lohkon kärkeen eikä se paikastaan luopunut, vaikka pisteitä ei loppukaudesta aivan samaa tahtia enää kertynyt. FC Santa Claus voitti Kakkosen C-lohkon lopulta kolmen pisteen turvin ennen torniolaista TP-47:ää.

Rovaniemeläisten varsinainen syömähammas sarjassa oli 17 maalia viimeistellyt vasemman laidan Ville Ylipaavalniemi. Hyvää taustatukea antoivat kärkimies Matti Kutila sekä keskikentän Antti Peura. FC Santa Clausilla on riveissään useita pelaajia, jotka ovat pelanneet Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran paidassa. Tähän ryhmään lukeutuu myös joukkueen päävalmentaja Matti Hiukka. Kaksi A-maaottelua uransa aikana pelannut Hiukka oli Veikkausliigan maalikuningas kaudella 1998. Lisätietoa FC Santa Clausista löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://www.fcsantaclaus.fi

IFK:n näkymät

Punapaidoilla on ollut runsaasti aikaa toipua edellisestä ottelustaan ja keskittyä tulevaan. Vierasvoitto Ilveksestä toissa sunnuntaina takasi sen, että IFK:lla on ratkaisun avaimet omissa käsissään. Joukkue on harjoitellut Brahen kentällä sekä tämän että viime viikon ja totutellut näin ratkaisuottelun pelipaikkaan. Ilves-ottelun jälkeinen pelitauko venyy lähes kahden viikon mittaiseksi joten tunnelma tähtirintojen leirissä on odottava, mutta positiivinen.

Luottomiehet Eetu Koponen (vas.) ja Sami Okkonen. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Lauantain ottelua voinee hyvällä syyllä kutsua sarjafinaaliksi ja kova kamppailu on tiedossa, kuten tapahtuman luonteelle sopiikin. FC Santa Claus on fyysinen ja suoraviivainen joukkue joka on erityisen vahva keskialueen kaksinkamppailuissa. Kokemusta Veikkausliigasta rovaniemeläisiltä löytyy noin 130 ottelun edestä. Maininnan arvoinen on lisäksi FC Santa Clausin vaarallisuus erikoistilanteissa. Tämän joutui kokemaan myös Ilves viime sunnuntaina Rovaniemellä.

Brahen kentän kamppailun myötä selviää, mikä joukkue nousee Ykköseen kaudeksi 2011. Ennakkoasetelma on yksinkertainen: IFK tarvitsee ottelusta voiton kun taas FC Santa Clausille riittää tasapelikin nousuun. Punapaitojen näkökulmasta asialla ei kuitenkaan ole merkitystä sillä joukkue lähtee joka tapauksessa voittamaan jokaista otteluaan. Hyvää tulosta haetaan hyvän pelin kautta ja Ilves-ottelusta jäi edelleen parannettavaa, etenkin toisen puoliajan osalta. IFK aloittanee ottelun samalla kokoonpanolla kuin Tampereella elleivät parin pelaajan pikkukolhut aiheuta suunnitelmiin muutoksia.

Tervetuloa Bragulle!

Jalkapallokausi on ollut pitkä ja lauantaina koittaa viimeisen ottelun aika. Brahen kentällä iskevät yhteen Kakkosen A-lohkon voittaja IFK sekä Kakkosen C-lohkon voittaja FC Santa Claus. Panoksena on nousu Ykköseen kaudeksi 2011, joten luvassa on todellinen jännitysnäytelmä. Lipun hinta portilla on 12 euroa, kausikortilla yksi (1) ilmainen sisäänpääsy. Alle kouluikäisillä lapsilla vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan lauantai-iltapäivän huippujännittävää ratkaisuottelua!

Nousukarsinnan viimeinen ottelu HIFK – FC Santa Claus lauantaina 23. lokakuuta kello 15:30. Pelipaikka: Brahen kenttä (Helsinginkatu 23), Helsinki.