Ykkösen kärkeen voitolla Viikingeistä

By 13.5.2010No Comments

HIFK-FC Viikingit/punainen 6-5 (4-3)

Kauden ensimmäisessä kotiottelussamme Pallokentällä vastaan asettui ilman pistemenetyksiä ollut sarjakärki FC Viikingit. Kotijoukkueella oli näytön paikka Itä-Hakkilassa kärsityn kirvelevän tappion jälkeen.

Lähtökohta peliin oli että parin puuttuvan avainpelaajan tilalle olimme saanet apuja Akatemiasta ja HIFK96-joukkueesta joten pöytäkirjassa oli riittävästi nimiä.

Saimmekin lentävän lähdön peliin Faridin maalatessa päällä kulmapotkusta pelin alkuminuuteilla. Pelasimme normaalissa 4-2-3-1 muodostelmassa, mutta aloituskokoonpanon pelaajat puolustuslinja poislukien olivat kaikki erittäin hyökkääviä pelaajia. Hetkittäin pelasimme pikemmin perinteisessä kuusikymmentäluvun 4-2-4 muodostelmassa. Tekninen ylivoimamme näkyikin kentällä selvästi ja parinkymmenen minuutin pelin jälkeen johdimme peliä selvin lukemin 4-1.

Saimme kuitenkin huomata että Viikingit ei ollut antautunut ja pian heidän nopea kärkensä pääsi laukomaan vasemman puolustajamme estelyistä huolimatta poikittain maalin editse takanurkkaan. Kun vielä sama pelaaja karkasi toppareiltamme selvästä paitsioasemasta oli tilanne tauolle mentäessä 4-3.

Oliko vauhti ollut liian kova ensimmäisellä puoliajalla vai mikä lie, mutta toisen puoliajan peli oli meiltä heikkoa. Liika yrittäminen johti lukuisiin pallonmenetyksiin keskialueella ja avauspelimme oli aivan hakusessa. Kun vielä liike loppui olimme kovan painostuksen alla käytännössä koko puoliajan. Kun Viikingit tasoitti ottelun viisi minuuttia ennen loppua oli ainoa mahdollisuus painaa pallo väkisin maaliin vielä kerran. Iloksemme onnistuimmekin tässä ja pääsimme säikähdyksellä.