Skip to main content

20.12.2009 HIFK95-KäPa/AC 2-2 (0-2)

By 28.12.2009No Comments

Kovien pakkasten ja lumisten tekonurmien takia ottelua edelsi yli viikon harjoittelutauko ja edellisestä pelistäkin oli kaksi viikkoa. Syksyn finaaliksi aiottu peli KäPa/AC:ta vastaan saikin pikemminkin testipelin luonteen koska ryhmäämme on liittynyt 4-5 uutta pelaajaa sitten sarjakauden ja kolmelle heistä tämä oli ensimmäinen peli punapaidassa.

Luotimme 4-2-3-1 ryhmitykseemme ja koska käytössämme oli jopa 18 pelaajaa oli suunnitelmana kokeilla eri vaihtoehtoja lähinnä keskikentällä ja hyökkäyksessä. Ryhmän tilanne on sikäli suomalaisittain nurinkurinen että meillä on puolustajista pula.

Oliko hallissa sitten liikaa yleisöä vai mistä kenkä puristi, mutta kumpikaan joukkue ei saanut parastaan esille vaan molemmat joukkueilla oli ongelmia pelin rytmittämisessä ja syöttötarkkuudessa. Meillä kaiken lisäksi luodut 2-3 maalintekopaikkaa tuhrittiin viuhuvin laukauksin suojaverkkoihin. Pääasiassa pelailtiin keskialueella ilman riittävää suunnitelmallisuutta jotta voisi puhua rakentelusta ja puolustuksilla oli suht helppoa estää murtautumisyritykset.

Toisella puoliajalla peli muuttui kovaotteisemmaksi, mutta pelillisesti oli edelleen toivomisen varaa. KäPa käytti ensin heikkoa porrastustamme hyväkseen ja heti perään epäonnistunutta purkua maalaten toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Siihen astinen näennäinen pelinhallintamme johti kuten usein vastustajan vastaiskumaaleihin. Onneksi aikaa oli vielä ja pystyimmekin sekä kaventamaan ja aivan ottelun lopussa tasoittamaan pelin.

Lopuksi on todettava että ottaen huomioon lukuisat vaihdot ja koko penkin peluuttamisen oli lopputulos vähintäänkin ansaittu ja että ryhmän matalinkin suoritustaso on täällä hetkellä lupauksia antava.