Kesäpäivän unelma

By 4.10.2009No Comments

Kärkikamppailun ennakko-odotukset olivat korkealla. Olihan HIFK:lla kolme perättäistä voittoa ja vastaavasti Futuralla oli pari heikompaa ottelua alla. Tämän lisäksi oli tiedossa että Porvoossa tultaisiin näkemään ja kuulemaan jonkinlainen spektaakkeli myös kentän laidalla, kun Stadin Kingit oli päättänyt lähteä parilla fanibussilla juhlimaan 5-vuotis taivaltaan. Paljon paremmalle päivälle ei juhlat olisi voinut osua, sillä aurinko hemmotteli ainakin katsojia. Kermana kakun päälle HIFK teki uroteon ja voitti ottelun 2-1.

Alku oli HIFK:lta varovaista peliä ja vastustajan iskuvoiman tunnustelua. Vastahyökkäyksin päästiin kuitenkin Futuran puoliskolle ja ensimmäinen tilanne syntyi viidennellä minuutilla kun porvoolaiset lahjoittivat pallon keskikentällä Olli Hätöselle, joka syötti keskelle Mikko Meritielle, joka ei kuitenkaan ihan osunut palloon hyvän liukumisen päätteeksi. Futura hallitsi siis ensimmäistä puoliaikaa ja pahin tilanne tuli 20 min. kohdalla kun vasemmalta annettiin keskitys aivan vapaana olleelle keskushyökkääjälle, joka kuitenkin veti suoraan päin maalivahti Immosta. Tämän lisäksi Futura sai pari puolivaarallista vetoa ja tilannetta aikaiseksi. HIFK sai 40. minuutilla pallon Futuran ylärimaan kulman jälkitilanteessa.

Puoliajalla Tom Jokinen teki muutaman pelaajavaihdon ja tulosta syntyi saman tien. Futura jatkoi samalla vauhdilla, mutta HIFK laittoi koneeseen pari hevosvoimaa lisää. Liike oli ihan eri näköistä ja HIFK tuli hirmumyrskyn lailla Futuran puoliskolle. Ode Jahn teki oikealla laidalla tyypillisiä kiemuroitaan ja oli päästä yksin läpi, kunnes Futuran pakki sai hieman onnellakin jalan väliin. Pallo jäi kuitenkin pyörimään keskialueelle, josta Krister Ax lähetti pystypallon Futuran puolustuksen taakse. Jahn juoksi perään ja nosti taikurimaisesti pallon yli maalivahdin. Toinen osuma tuli melko nopeasti ensimmäisen jälkeen ja nyt oli vuorossa HIFK:n moottori Ilkka Tynkkynen. Futura pyöritteli palloa omalla puolustusalueellaan ja siirsi sen huolimattomasti oikeaan laitaan. Ile haistoi tilanteen ja lähti puolesta kentästä spurttaamaan kohti irtopalloa, riisti sen, kuljetti kymmenisen metriä, sai pienen pompun kentästä ja tykitti oikealla(!) vasempaan nurkkaan. Tämä maali kilpailee Petskun JäPS:iä vastaan tekemän osuman kanssa kauden komeimmasta maalista. HIFK vetäytyi 2-0 tilanteessa ja Futura sai pelata rauhassa keskikentällä. Mitään ihmeellistä Futura ei saanut aikaan, kunnes lopussa tuli kyseenalainen kavennusmaali. Futuran hyökkääjä rikkoi Klaus Vuoristoa ja pallo pomppi Klasun vierestä toiselle hyökkääjälle, joka ampui vastustamattomasti 1-2. Osuma jäi viimeiseksi ja näin HIFK:n kova kesävoittoputki sai jatkoa.

Ja vielä iso KIITOS Stadin Kingeille upeasta kannustuksesta!