HIFK jatkaa 1-0 voittojen tiellä

By 4.10.2009No Comments

Talissa nähtiin tasainen tuulisissa olosuhteissa pelattu ottelu, joka päätyi lopulta HIFK:n 1-0 voittoon. Kyseessä on kolmas perättäinen voitto samalla tuloksella. Koska joukkue ei tunnu onnistuvan tekemään enempää kuin maalin ottelussa, on hyvä että pystytään samalla pitämään nolla omassa päässä. Näin niitä voittoja tulee, vaikka otteluiden seuraaminen ei aina olekaan kaikista viihdyttävintä. Kaunis sää oli houkutellut Talin lehtereille mukavasti väkeä, vaikka samaan aikaan pelattiin mielenkiintoinen MM-ottelu Tunisia-Saudi-Arabia.

Ensimmäisen puoliajan paras tilanne nähtiin noin puolen tunnin paikkeilla kun Niko Tirronen pelasi itsensä hienosti vetopaikkaan. Maalivahti torjui Nikon alakulmavedon tolppaan, josta Niko jatkoi vielä tilanteen loppuun asti, mutta ei onnistunut maalaamaan pienestä kulmasta. POHU:lla ei ollut mainittavia tilanteita ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla nähtiin se tuttu ainokainen, kun Jaciin Zarat pääsi Krister Axin antamasta juoksupallosta POHU:n pakeilta karkuun. Jasi ehti palloon ennen maalivahtia ja ohjasi pallon maaliin. POHU:lla oli pari vaarallista paikkaa, yksi tolppalaukaus ja yksi veto jonka Lauri Immonen torjui upeasti. Lopussa vaihtomies Zsolt Langviserilla oli hyvä veto kohti takakulmaa, mutta POHU:n veskari torjui sen kulmaksi. Viimeiset 20 minuuttia meni POHU:n komennossa kun etäisyys pakkien ja hyökkääjien välillä kasvoi liian suureksi. Mitään todella vaarallista POHU ei kuitenkaan saanut aikaan, vaikka loppupainostus aiheuttikin sydämentykytystä kentän laidalla.

HIFK:n valmentaja Tom Jokinen yritti ottelun aikana useamman kerran pelaajavaihtoa, mutta pari kertaa hän joutui pettymään. Pöytäkirjasta oli jäänyt pois muutama pelaaja, joten lämpöä otettiin omiin nimiin.