Skip to main content

HIFK jäi lopussa PuiUn jalkoihin

By 4.10.2009No Comments

HIFK:n ensimmäinen nurmipeli ei mennyt toiveiden mukaisesti. Otteluun lähdettiin optimistisesti hyvin menneen JäPS-ottelun jälkeen, kuitenkin muistaen että PuiU on astetta kovempi vastus. Tiukka ottelutahti ja muutamat poissaolot oli kuitenkin verottanut liikaa HIFK:n iskukyvystä. Jos aiemmissa tappioissa on voinut jossitella lopputuloksesta niin tässä ottelussa oli selvät sävelet.

Alussa HIFK näytti pysyvän hyvin pelissä mukana ja jopa hallitsi tapahtumia. Nopeasti PuiU kuitenkin kasasi rivinsä ja sai painetta HIFK:n päätyyn. PuiU saikin ensimmäisen maalinsa noin vartin pelin jälkeen kun hyökkääjä pääsi vasemmalta puolustuksen ohi ja ampui vasurilla tarkan vedon takanurkkaan. HIFK tuli nopeasti tasoihin, kun ”skode” Ode Jahn puski sisään maalivahdin torjuman Antti Kivistön hienon yläkierteisen vedon 25 metristä. Vähän maalin jälkeen HIFK:lla oli toinen hyvä veto, jonka PuiU:n maalivahti hädin tuskin kuitenkin torjui. PuiU:llakin oli muutama vetopaikka ja pääsi lähellä maalia kun kulmatilanteessa taakse vapaaksi jäänyt pelaaja pääsi ampumaan suoraan maalivahti Hyytiäisen syliin. Toisella puoliajalla PuiU pääsi lyhyen ajan sisään maalaamaan kahdesti vastahyökkäyksestä ja peli oli pelattu. Tämän jälkeen PuiU teki vielä kaksi maalia hyvin väsyneeltä näyttäneen HIFK:n päähän. 1-2 ja 1-4 maali haiskahtivat paitsiolta, mutta ne eivät kuitenkaan ratkaisseet ottelua.

Varsinkin keskikentällä PuiU:lle annettiin liikaa aikaa ja tilaa jaella palloja eteenpäin. Puolustuksella oli toisinaan vaikeuksia PuiU:n nopeiden kärkien kanssa. Toisaalta HIFK:n peli perustui alkua lukuun ottamatta liikaa pitkän pallon heittämiseen, joiden pallonmenetyksestä väsytettiin turhaan omia pelaajia. Hyökkäyksien rakentamisessa puuttui punainen lanka, eikä näin ollen saatu kovinkaan monta selkeää maalitilannetta. PuiU taas oli tehokas ja pystyi pelaamaan tasaisesti koko ottelun ja ansaitsi näin voittonsa.