Tappio klassikko-ottelussa

By 4.10.2009No Comments

HIFK kohtasi toistamiseen tänä vuonna Kiffenin Helsingin klassikko-ottelussa. Edellinen kohtaaminen oli helmikuussa piirisarjan alkusarjassa, jolloin HIFK voitti selvästi 4-1. Tänään nähtiin tasaväkisempi ottelu, jossa tahtotaso lopulta ratkaisi.

Ottelu alkoi HIFK:n hallinnassa ja ensimmäinen maali nähtiin jo yhdeksännellä minuutilla, kun nopean laidanvaihdon jälkeen Ilkka Tynkkynen ajoi vasemmalta laidalta läpi ja keskitti Harri Laineelle avopaikkaan. Hieman tämän jälkeen Antti Kivistö sai avohaavan silmäkulmaansa ja joutui hetkeksi kentän laidalle paikattavaksi. Kiffen saikin tällä välin otteen pelitapahtumista ja HIFK ei pystynyt rakentamaan peliä halutulla tavalla. 18. minuutilla epäonnistuttiin kahdesti purkamaan pallo keskeltä, jonka seurauksena Kiffen pelasi nopeasti pallon vasemmalle vapaalle miehelle, jolla oli aikaa sijoittaa pallo 18 metristä hienolla vedolla oikeaan ylänurkkaan. HIFK yritti saada peliä kuntoon kuitenkaan siinä onnistumatta. Vasta puoliajan lopussa päästiin hallitusti vastustajan puoliskolle. Ratkaisut olivat kuitenkin kehnoja, eikä lisäosumia saatu.

Toinen puoliaika alkoi agressiivisemmalla pelillä ja tuomarilla oli hetkittäin vaikeuksia pitää ottelu hanskassaan. Ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin vaikka välillä huutaminen oli kentällä turhankin suuressa osassa. Näytti siltä, että HIFK olisi saamassa otetta pelistä ja Kiffen olisi hyytynyt. Kylmää vettä tuli niskaan 65. minuutilla, kun Kiffenin oikealta annettu keskitys kimposi HIFK:n omasta pelaajasta maaliin. Viimeiset kymmenen minuuttia HIFK pystyi painamaan päälle ja pelasi sille ominaista peliä. Valitettavasti maaleja ei saatu enää aikaan ja näin Kiffenille ensimmäinen täysi pistesaalis.

Bolliksella nähtiin tyypillinen kolmosen tasaväkinen ottelu, jossa kumpi tahansa olisi voinut voittaa. HIFK:ltä puuttui kuitenkin ne oivallukset ja ideat hyökkäyspäässä, joilla vastustajan puolustus olisi saatu pois tasapainosta. Voidaan ehkä sanoa että HIFK:ltä puuttui se tarvittava 10% ottelun voittamiseksi. Tasapeli olisi ehkä kuitenkin ollut oikeudenmukaisempi tulos.