Skip to main content

HIFK taipui lopussa FC Hämeenlinnalle

By 4.10.2009No Comments

Ottelun ennakkotunnelmat lupasivat hyvää neljännen kierroksen cup-koitokseen. Aurinko paistoi, katsomossa oli runsaasti kannattajia ja areenalle astui päättäväinen HIFK. Vaikka ennakkoon voisi ajatella että ykkösen joukkue vie tällaisen ottelun selvästi, oli HIFK ja kannattajat eri mieltä. Alusta asti oli selvää että molemmat joukkueet taistelevat tasavertaisesti voitosta. HIFK kykeni pelaamaan hyvää jalkapalloa ja hämeenlinnalaiset olivat ihmeissään kun Toni Roswall iski johtomaalin 16. minuutilla vastustajan maalivahdin tipautettua pallon hyppysistään. Puolen tunnin pelin jälkeen FC HML teki jo ensimmäisen vaihdon ja vaihtomies rappasi kapteeni Tynkkystä pian tämän jälkeen niin että Ile sai aivotärähdyksen. Tilanne haiskahti punaiselta kortilta, mutta vastustaja selvisi keltaisella.

Toisen puoliajan alussa vastustajan linkki sai kovan tällin päähänsä kun HIFK:n pelaaja tuli vauhdilla pallontavoittelutilanteeseen. Isku oli sen verran kova, että mies lyyhistyi kentän laidalle ja vietiin myöhemmin ambulanssilla pois. Toisella puoliajalla Hämeenlinna tuli korkeammalla karvauksella ja hallitsi hienokseltaan peliä. HIFK taisteli kuitenkin kiitettävästi ja pystyi pitämään vastustajat poissa omalta maalilta. Homma meni vaikeaksi, kun Krister Ax sai toisen keltaisen ja siten punaisen kortin. Toinen takaisku tuli, kun kapteeni Tynkkynen jouduttiin vaihtamaan kentältä kun hän näki kaiken kahtena. HIFK jatkoi taistelua, mutta joutui taipumaan kun vastustaja iski 66. minuutilla keskeltä. Kun jatkoaika jo häämötti, yllätti FC HML HIFK:n keskuspuolustuksen nopealla läpisyötöllä ja hyökkääjä latasi pallon varmasti maaliin. HIFK pääsi vielä kerran hyökkäämään, FC HML joutui rikkomaan kuudentoista ulkopuolella ja Peter Standertskjöld veti hienon vapaapotkun, jonka kuitenkin vastustajan veskari torjui niukasti.

Tämä oli ottelu, joka olisi ollut hieno voittaa ja joka oli hyvä osoitus cupin luonteesta. Joka tapauksessa ottelu antaa lisää itseluottamusta sarjaan. Jokainen ottelu on voitettavissa jos asenne on kohdallaan.