Skip to main content
ArkistoMiesten edustusjoukkue

HIFK ja Suomen Cup 2009

By 23.4.200910 huhtikuun, 2020No Comments

Suomen Cupin 4. kierros arvottiin tänään. HIFK:n tuleva Cup-vastustaja ei vielä tässä vaiheessa ole aivan tarkasti tiedossa, sillä kolmas kierros on pelaamatta ja ottelut pyörähtävät käyntiin vasta ylihuomenna. Selväksi kuitenkin tuli että tähtirinnat kohtaavat Cupin neljännellä kierroksella voittajan ottelusta MPS/Atletico Malmi – BK-46. Malmilaiset pelaavat tällä kaudella Nelosessa ja BK-46 Kolmosessa.

Neljännen kierroksen arvonnassa Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sijoitettiin omaan koriinsa, joten tällä kierroksella nämä joukkueet eivät voi kohdata toisiansa. HIFK:n vastustajaksi siis valikoitui automaattisesti alemman sarjatason joukkue. Tämä merkitsee tähtirinnoille myös vierasottelua, sillä Suomen Cupissa alempisarjalainen saa kotiedun viidennelle kierrokselle saakka.

Suomen Cupin 4. kierros on määrä pelata toukokuun 5. – 26. päivänä. Neljännellä ja vielä viidennelläkin kierroksella arvonta on alueellinen mutta siitä eteenpäin valtakunnallinen. Veikkausliigan joukkueet tulevat Suomen Cupiin mukaan viidennellä kierroksella lukuunottamatta UEFA:n eri kilpailuihin osallistuvia seuroja, jotka tulevat mukaan Cupin kuudennella kierroksella.

HIFK:n viime vuosien paras saavutus Suomen Cupissa on kaudelta 2007, jolloin tähtirinnat selviytyivät kilpailussa 16 parhaan joukkoon. Tätä ennen HIFK oli edennyt Cupin neljännesvälieriin viimeksi vuonna 1974. Reservijoukkue HIFK/2:n tämänvuotinen taival Suomen Cupissa päättyi toiselle kierrokselle, kun FC BrBr oli viime viikolla pelatussa ottelussa parempi maalein 2-0 (1-0).

Lisätietoja Suomen Cupista löytyy Palloliiton sivuilta:

http://www.palloliitto.fi/kilpailu/miehet/suomen_cup_2009/