Skip to main content
Kontrakt

PRESSMEDDELANDE: Jukka Halme fortsätter i HIFK

Mittfältaren Jukka ”Jugi” Halmes fantastiska karriär i HIFK fortsätter i åtminstone ett år till. Säsongen 2021 blir Halmes trettonde i HIFK, som han för första gången som vuxen representerade 2007 i division 3. 35-åriga Halme är den enda spelaren i det nuvarande laget som representerat HIFK på fyra olika serienivåer för vuxna.

Halme, som sedan säsongen 2011 utan avbrott spelat i HIFK, har under karriären två gånger varit med och stigit till Veikkausliiga, en gång från Tvåan till Ettan samt en gång från Trean till Tvåan. I september 2019 uppnådde Halme – som onekligen är en av de största HIFK-legenderna under 2000-talet – 200 spelade matcher i HIFK:s röda spelskjorta. För tillfället är hans matchantal 219 spelade matcher. Du kan läsa mer om Jugis HIFK-karriär i den här artikeln (på finska).

Halme kommer att vara supportergruppen Stadin Kingits fadderspelare under säsongen 2021.

– Jag har hejat på HIFK i ishockey sedan jag var liten. Då jag sedan fick chansen att börja spela fotboll i HIFK, tvekade jag inte en sekund på att ta den. Jag har ända sedan den stunden gillat den andan som finns i föreningen. Nu är jag väldigt ivrig över att spela min trettonde säsong i HIFK och samtidigt också oerhört tacksam över att Stadin Kingit är med och gör detta möjligt. Det har alltid varit en stor ära att spela framför dem, säger Halme.

Kontraktet mellan Halme och HIFK gjordes i början av veckan och Jugi har hunnit vara med på lagträningarna ända sedan måndagen. HIFK:s nya tränarteam har redan under denna korta tid gjort ett gott intryck på den erfarna mittfältaren, som fortfarande starkt vill utvecklas som fotbollsspelare.

– Vi har hunnit gå igenom en hel del taktiska saker redan i det här skedet och varje träningspass har innehållit något nytt. Själv vill jag fortfarande lära mig nytt inom fotbollen, så den här kommande säsongen känns riktigt bra redan nu, berättar han.

– Jugi har varit med om många fantastiska stunder och avancemang under sin tid i HIFK, så det är självklart en hjärtesak för oss att han fortsätter här. Han är en HIFK:are i ordets fulla bemärkelse och dessutom en viktig trotjänare för tränarteamet, som vet att de kan lita på att han sköter sin roll både på planen och utanför den. Jag vill också för HIFK:s del tacka Stadin Kingit för att de varit med och säkrat det här kontraktet. Nu jobbar vi hårt för att Jugi ännu ska få uppleva en ny milstolpe under sin IFK-karriär, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 15.1.2021:

Martti Puolakainen (2021)

Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Erikson Carlos (2021)

 

Nu kan även du passa på och göra ett nytt kontrakt med HIFK genom att beställa ett säsongskort till säsongen 2021! Korten säljs via Lippupistes kanaler, som du hittar via den här länken.