Skip to main content

HIFK:s reservlag samt juniorlagen i de äldsta åldersklasserna håller för tillfället julpaus från träningarna, som kommer att fortsätta i januari genast då coronarestriktionerna tillåter det. Trots pausen söker lagen fortfarande nya spelare inför den kommande säsongen. Miguel Cervera López, som fungerar som chefstränare för HIFK/2 och HIFK U20 Red samt som tränare för HIFK U17, lämnade följande hälsning till alla potentiella nya spelare: 

HIFK letar efter nya ambitiösa spelare till sina tävlingslag. HIFK/2 spelar i Herrtrean och deltar dessutom i Regions Cup, medan A-juniorerna (U20 Red) spelar i Ettan. B-juniorspelarna (U17) kommer att vara med och träna tillsammans med A-juniorerna och herrarnas reservlag, för att vi ska kunna erbjuda spelarna en så smidig väg som möjligt i riktning mot en karriär som fotbollsspelare.

Vår primära målsättning är att skapa en tävlingsinriktad och ambitiös familj, som stolt representerar HIFK och Helsingfors ute i världen. Ordet ambitiös innehåller två huvudsakliga idéer.

Den första av dem är att man med ordet ambitiös menar en vilja att vara mer än det man är nu, en vilja att utvecklas samt en vilja att bli bättre varje dag. En vilja att komma bort från den egna bekvämlighetszonen, som i själva verket är en slags skyddssköld som begränsar oss.

Föreställ dig hurdant ditt liv skulle vara ifall den här viljan att utvecklas och bli bättre skulle finnas med i alla beslut du fattar. Föreställ dig vilka framgångar man skulle nå som lag ifall varje medlem i laget skulle tänka och jobba på samma sätt. Föreställ dig att alla jobbar för fullt för att uppnå ett gemensamt mål. Kom med och spela i något av HIFK:s tävlingslag, så får du uppleva allt detta i det riktiga livet.

Jag kommer egentligen inte ens ihåg den andra viktiga idén. Eller vänta… den handlar om en vilja att få mer speltid, att få spela i allt bättre lag…

Men det spelar egentligen ingen roll, eftersom den här andra idén inte existerar utan den första.

Jag önskar dig varmt välkommen med i HIFK:s tävlingslag, som ger dig möjligheten att leva ett liv fyllt av fotboll, att ständigt jobba för att utvecklas samt att träffa helt fantastiska människor!

– Miguel

Mer om Miguel kan du läsa i den här artikeln.

Om du vill komma med och spela i HIFK:s tävlingslag, kan du ta kontakt med tränarna via kontaktuppgifterna här nedan.

Miguel Cervera López, chefstränare för HIFK/2 och HIFK U20 Red: tfn. +358 44 985 5014 / miguel.cerveralopez[at]hifkfotboll.fi

Umid Dibachy, chefstränare för HIFK U17: tfn. +358 46 9357541 / umid.dibachy[at]hifkfotboll.fi.