Skip to main content

Martti Puolakainen, som sedan sommaren 2019 har varit målvakt i HIFK:s representationslag, tar sitt följande steg i karriären, då han blir målvaktstränare för flera olika HIFK-lag. Puolakainen, 26, har nu målvaktsträningen för damernas representationslag, HIFK/2, HIFK U20 och HIFK U17 på sitt ansvarsområde.

– Vi fick tillsammans med föreningen till stånd ett bra paket, i vilket vi kunde kombinera spelande och tränande. Jag väntar med iver på att få dela med mig av min kunskap och därmed hjälpa IFK:s målvakter att utvecklas, kommenterar Puolakainen.

– Martti har avlagt UEFA B-tränarutbildningen och lärde sig redan under den gångna säsongen i IFK:s herrlag att vara målvaktstränare för ett vuxenlag. Dessutom har han jobbat som målvaktstränare inom juniorfotbollen. Vi är väldigt nöjda över att Martti fortsätter inom vår förening, konstaterar sportchefen Mika Lönnström.

Både damernas representationslag och HIFK/2 + HIFK U17 söker nya spelare med till sin verksamhet. Du hittar tidtabellen för damernas öppna träningar i denna nyhet, medan tidtabellen för HIFK/2- och HIFK U17-lagens gemensamma träningar finns här.