Skip to main content

HIFK har kommit överens om en ettårig förlängning av kontraktet med anfallaren Sakari Tukiainen. Den 28-åriga anfallaren kom till HIFK i somras från danska Thisted FC, och gjorde fem mål på tretton matcher för HIFK efter sin ankomst. Utöver HIFK har Tukiainen även representerat RoPS på Veikkausliiganivå.

Laget inledde denna vecka en välförtjänt semester innan förberedelserna för nästa säsong inleds. Vi träffade Tukiainen efter det sista träningspasset före ledigheten, och han berättade om hur han känner nu då det nya kontraktet är klart.

– Det känns jättebra att fortsätta här! Den här säsongen kändes lite som uppvärmning för mig, då det tog ett tag innan jag kom in i laget, och sen hade jag en otursam skada också. Nu har jag kommit in i laget och slutet av säsongen gick helt bra. Som följande gäller att börja förbereda sig inför en ny säsong, så att vi genast är redo då den börjar. Vi ska jobba hårt under vintern, och då tror jag att nästa säsong blir ännu bättre, säger Tukiainen.

– Sakari anpassade sig väl till laget efter sin ankomst, och hittade snabbt sin roll här. Han har med sitt hårda arbete varit en viktig del av laget, och vi ville självklart fortsätta med honom även nästa säsong. Sakari är ett bra exempel på en spelare, som till sin profil utmärkt passar in i det nya IFK, kommenterar sportchef Mika Lönnström.

 

HIFK:s spelarkontrakt 14.11.2019:

Målvakter:
Arnold Origi (2020)

Försvarare:
Hannu Patronen (2020)
Tino Palmasto (2020)
Hassan Sesay (2020)
Macario Hing-Glover (2021)
Riku Selander (2020)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2020)
Jukka Halme (2020)
Jabar Sharza (2020)
Toró (2020)

Anfallare:
Erikson Carlos (2020)
Kevin Larsson (2020)
Nikolas Saira (2020)
Sakari Tukiainen (2020)

HIFK:s säsongskort kommer att finnas tillgängliga fr.o.m. måndagen den 25.11. via adressen lippu.fi. Vi berättar mer om försäljningen inom en snar framtid.