Skip to main content

HIFK:s chefstränare Tor Thodesen bekräftade nyss, inför en publik av supportrar på representationslagets säsongsavslutning, att han kommer fortsätta som tränare även nästa år.

– Jag ser framemot att få fortsätta att utveckla laget! För mig var det ett mycket bättre alternativ att fortsätta med laget och se hur vi kan utvecklas än att börja om någon annanstans. Sen har jag också njutit speciellt mycket av att få träna framför Stadin Kingit, säger Thodesen.

Thodesen kom till HIFK strax efter nyåret. Efter en rätt sagt bedrövlig start till året i den finska cupen var det många, speciellt i media, som spekulerade huruvida HIFK var klara för en ligasäsong och huruvida det skulle bli säsongslång bottenstrid för HIFK. Men Tor Thodesen och resten av HIFK visade snabbt vad man går för. Även om det inte direkt går att jamföra tidigare Veikkausliigasäsonger mot denna, kan vi konstatera att Tor Thodesen har tagit mest poäng per match i Veikkausliiga av alla HIFK:s tränare.

– Jag är enormt glad över att äntligen kunna offentliggöra Tors fortsättning. Det undertecknade kontraktet har funnits i kassaskåpet en längre tid, men nu var det dags att publicera. Vi har varit väldigt nöjda med vad Tor och den övriga staben åstadkommit under den här säsongen. Jag ser fram emot vad vi kan uppnå nästa säsong, då resurserna bara blir bättre. Vi hoppas kunna publicera vår övriga stab för 2020 inom kort, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.