Skip to main content

HIFK har kommit överens om ett ettårigt förlängt kontrakt med målvakten Arnold Origi. Precis som Hannu Patronen kommer även Origi att få ett eget ansvarsområde inom föreningens verksamhet. Origi, som har både Kenyas och Norges medborgarskap, har spelat 12 matcher för HIFK denna säsong, och i dem har han hållit nollan två gånger samtidigt som han definitivt spelat sig in i Stadin Kingits hjärtan.

Origi är en verbal ledare både på planen och utanför den och är en stor del av lagets försvar. Det förlängda kontraktet med honom är en stor nyhet för föreningens framtid.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström är mycket nöjd med det nya kontraktet.

– Vi är väldigt stolta över att kunna fortsätta med Arnold Origi även säsongen 2020. Laget kommer att ha en ”warrior back-line” även nästa år och Arnold är en väldigt viktig kämpe i den, säger Lönnström.

Precis som Hannu Patronen kommer Origi också att ha en viktig roll inom träningen av juniorer i föreningen. Han kommer i fortsättningen att fungera som chef för juniorernas målvaktsträning. I sitt uppdrag ansvarar han främst för juniormålvakternas specialgrupp och dess verksamhet, samt stöder övrig målvaktsträningsverksamhet inom IFK.

– När en person som har avklarat den högsta behörigheten för målvaktsträning och som samtidigt förhåller sig till föreningen med stor passion och kärlek vill satsa på träningen av våra juniorer, kan vi inte vara annat än tacksamma, säger Lönnström.