Jazz ei soinut Olympiastadionilla – HIFK:lle tyylikäs kotivoitto

89′ Milo Jung

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Kuusijärvi, Sinisalo, Hänninen, Aaltonen, Karlsson (83′ Jung), Peltonen, Inutile (70′ Rexhepi), Terävä, Halme, Kuikka (65′ Sotka)

Vaihdossa: Ranta (MV), Koskinen, Priha, Jung (83’Karlsson), Sotka (65′ Sotka), Maisonvaara, Rexhepi (70′ Inutile)

Ennakko
Tähtirinnat palasivat Olympiastadionille ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1972, kun HIFK ja FC Jazz marssivat sateiselle Stadikan nurmelle. HIFK lähti otteluun tappio alla; edellisessä ottelussa Viikingit klaarasi Stadin derbyn puhtaasti 3-0. Ennakkosuosikin asemassa otteluun lähtenyt HIFK oli ennen illan kamppailua sarjataulukossa kolmantena (14 pistettä) ja FC Jazz kahdeksantena (8 pistettä). Joukkueet kohtasivat maaliskuussa harjoitusottelussa Pallokentällä. Silloin HIFK oli niukasti parempi Marko Koskisen maalilla lukemin 1-0.

Ratkaisu
Ottelun avausmaali nähtiin kuudennella peliminuutilla. HIFK:n kapteeni Esa Terävä antoi oikealta laidalta matalan syötön boksiin ja Antonio Inutile huudatti kotiyleisöä varmalla viimeistelyllään: 1-0.

HIFK siirtyi 2-0 johtoon 34. peliminuutin kohdalla. Eero Peltonen sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan pitkän kuljetuksensa päätteeksi.

Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty. Puoliaika eteni HIFK:n hallinnassa. FC Jazzilla oli yksi vaarallisempi maalintekopaikka, kun Riku Paularinne pääsi kokeilemaan boksin sisältä. Paularinteen tuikkaus vasemmalta annetusta vapaapotkusta suuntautui etukulmaa kohti, mutta Lassi Hurskainen venyi kuitenkin hienoon refleksitorjuntaan.

Toinen puoliaika ei ollut niin tapahtumarikas kuin ensimmäinen puoliaika. HIFK pyrki turvaamaan 2-0 johtoaan ja FC Jazz ei oikeastaan missään vaiheessa saanut kunnollista kirivaihdetta päälle. FC Jazz pyrki harvinaisen triplavaihdon myötä saamaan uutta ilmettä peliinsä, mutta porilaiset eivät lopulta saaneet luotua ratkaisevia maalipaikkoja.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin 89. peliminutilla. Esa Terävä löysi loistavalla puolenvaihdollaan Eero Peltosen, joka pelasi Matias Hänniselle nopeasti vasempaan laitaan. Hänninen rymisteli laidalta boksiin, laittoi matalan syötön maalille ja juuri vaihdosta sisään tullut Milo Jung naulasi loppulukemiksi 3-0.

HIFK:lle tyylipuhdas ja ansaittu kotivoitto Olympiastadionin huippukuntoiselta kentältä. HIFK vahvisti asemiaan sarjakolmosena ja palasi jälleen voittokantaan.