IFK-kapteenina pelanneen Jukka Halmeen voittotuuletus kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – SJK 1 – 0 (1 – 0)
38′ 1-0 Joni Korhonen (Pekka Sihvola)

Vaihtopelaajat
#10 Fredrik Lassas (78′ —> Joni Korhonen)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen (82′ —> Youness Rahimi)
#26 Ville Salmikivi (90+5′ —> Pekka Sihvola)

#5 Pavle Milosavljevic
#8 Johannes Laaksonen (36′ —> Wayne Brown)
#9 Jussi Vasara
#14 Toni-Pekka Lehtinen (84′ —> Roope Riski)
#17 Teemu Penninkangas
#21 Bahrudin Atajic (63′ —> Akseli Pelvas)

Lähtökohdat

SJK:n ja HIFK:n kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kaksi aikaisempaa ottelua olivat päättyneet SJK:n 2-0 ja 4-1 kotivoittoihin. HIFK oli sarjataulukon yhdeksäntenä 33 pisteellä. Mestaruudesta taisteleva SJK oli sarjakakkosena. Kummallakin joukkueella oli voitolla mahdollisuus nousta sarjataulukossa pykälää ylemmäksi.

Ottelu

HIFK aloitti ottelun todella vahvasti ja sai luotua kaksi todella hyvää maalipaikkaa ensimmäisen neljän peliminuutin aikana. Ensin Joni Korhonen pelasi hyvän matalan pallon Eero Peltoselle boksiin, mutta Mikhel Aksalu torjui Peltosen laukauksen helposti. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Joni Korhonen pääsi kokeilemaan boksin rajalta. Korhosen kova laukaus kilahti SJK-maalin ylärimaan.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 38 minuuttia. Eero Peltonen pelasi hyvän seinäsyötön Youness Rahimin kanssa, joka jatkoi boksissa odottaneelle Pekka Sihvolalle. Sihvola pudotti taakse ja Joni Korhonen pääsi tälläämään keskeltä hienon laukauksen vasempaan alakulmaan. Maali oli Korhoselle kauden kolmas liigamaali. Kaksi aikaisempaa olivat syntyneet rangaistuspotkuista HJK:ta ja VPS:aa vastaan.

Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa. SJK ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään laukausta kohti Mika Johanssonin vartioimaa maalia. Pallonhallinta IFK:lle prosentein 57-43.

Joukkue onnittelee voittomaalin tehnyttä Joni Korhosta. Kuva: Jere Nevalainen

52. peliminuutilla SJK:lla oli loistava paikka tasoitusmaaliin. Riku Riski sai Johannes Laaksoselta hyvän pallon jalkaan IFK:n puolustuslinjan taakse ja Riski pääsi nokikkain Mika Johanssonin kanssa. Riski peippasi itselleen jo tyhjän maalin, mutta laukaus meni IFK:n onneksi sivuverkkoon.

SJK sai pelijuonesta kiinni toisen puoliajan edetessä, mutta IFK-puolustus pelasi uhrautuvaisesti tilanteet loppuun asti. Loppulukemat hienon futisillan jälkeen IFK:lle 1-0.

HIFK nousi SJK-voitolla nyt 36 pisteeseen ja sarjataulukon kahdeksanneksi ohi KuPSin. HIFK:n tappiottomien otteluiden putki kasvoi kauden ratkaisuhetkillä nyt kolmen ottelun mittaiseksi. Putoamiskarsintaviivaan on matkaa 8 pistettä.

Mika Johansson - voittava maalivahti! Kuva: Jere Nevalainen

Mika Johansson – voittava maalivahti! Kuva: Jere Nevalainen