0724 RoPS 222RoPS ja HIFK kohtasivat sunnuntaina 24.7. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK:lla oli varsinkin ottelun alussa laadukkaat paikat maaleihin, mutta tänäänkään ei uponnut. Rovaniemen keskuskentällä pelatussa ottelussa nähtiinkin lopulta vain yksi maali, jonka avulla RoPS nousi taistelemaan tosissaan eurokentille johtavista sijoituksista.

Remax_Partners_balloon_RGBRoPS – HIFK 1 – 0 (1 – 0)
38′ 1-0 Robert Taylor (RP)

#13 Esa Terävä (76′ —> Joni Korhonen)
#16 Tuomas Mustonen (88′ —> Eero Peltonen)
#17 Jani Bäckman (76′ —> Fredrik Lassas)
#18 Matias Hänninen
#72 Ville Anttonen (MV)

Ottelun 6. peliminuutilla HIFK:lla oli hyvä mahdollisuus aikaiseen johtomaaliin. Erinomaisen esityön tilanteessa teki Ville Salmikivi, joka antoi laadukkaan matalan keskityspallon vasemmalla jalalla boksiin Pekka Sihvolalle. Sihvola ajautui hieman pieneen kulmaan ja hänen laukauksensa meni tolppaa hipoen ohi maalin.

11. peliminuutilla HIFK oli jälleen lähellä maalintekoa. Pekka Sihvola antoi oikeasta laidasta takaviistoon matalan syötön, mutta Eero Peltosen laukaus epäonnistui. 15. peliminuutilla kotijoukkue Rovaniemen Palloseuralla oli puolestaan hyvä paikka, kun Janne Saksela murtautui oikealta laidalta ja antoi syötön vitosen viivan tuntumassa odottaneelle Mika Mäkitalolle. Mäkitalon laukaus jäi kuitenkin voimattomaksi ja Carljohan Eriksson vangitsi pallon varmasti.

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 38. peliminuutilla Robert Taylorin rangaistuspotkumaalilla. HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson torjui Juha Pirisen laukauksen eteensä ja irtopallon tavoittelutilanteessa Eriksson rikkoi RoPS-hyökkääjä Nganbe Nganbea. Erotuomari Petri Viljasen tuomio oli äärimmäisen kova ja pallo vietiin pilkulle. Taylor laukoi pallon HIFK-maalin vasempaan alakulmaan kauden kuudennella osumallaan.

Ennen ensimmäisen puoliajan loppua Nnaemeka Anyamelella oli hyvä paikka tasoitusmaaliin, kun Joni Korhosen oivaltava läpisyöttö tavoitti Anyamelen. Hänen laukauksensa jäi kesyksi ja vasemman jalan laukaus meni lupaavasta paikasta selkeästi ohi maalin. Tauolle lähdettiin kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran 1-0 johdossa. Molemmille merkittiin ensimmäisellä puoliajalla yksi kulmapotku.

Heti toisen puoliajan alussa HIFK oli todella lähellä tehdä tasoitusmaalin. Fredrik Lassaksen antama vapaapotku oikealta laidalta löysi boksiin nousseen HIFK-toppari Pauli Kuusijärven, joka pääsi puskemaan RoPS-puolustuksen keskeltä. Ainoastaan RoPS:n brasilialaismaalivahti Ricardon loistava torjunta vasemmasta alakulmasta pelasti kotijoukkueen takaiskulta. Paluupallosta Pekka Sihvola oli vielä lähellä onnistua, mutta laukoi sivuverkkoon.

56. peliminuutilla RoPS:n Mika Mäkitalo eteni tyylikkäästi keskellä ja pelasi pallon oikeaan laitaan Janne Sakselalle. Sakselan matala keskitys kohti takatolppaa oli tavoittaa Nganbe Nganben, mutta hän ei saanut kunnollista osumaa palloon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ransford Oseilla oli kaksi puolittaista paikkaa peräkkäin, mutta HIFK-toppari Tuomas Aho liukui väliin tyylikkäästi ja pelasti molemmat tilanteet.

68. peliminuutilla avausmaalista vastannut Robert Taylor laukoi kaukaa kohti oikeata alakulmaa ja HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson joutui venymään pallon tielle torjuen tilanteen kulmapotkuksi.

HIFK:n taistelu ei tälläkään kertaa tuottanut toivottua tulosta. RoPS:lla oli lopussa vielä mahdollisuus kaunistella loppulukemat 2-0:aan, mutta Xhevdet Gela putsasi pallon maaliviivalta. Laukaukset maalia kohti merkittiin kotijoukkueelle numeroin 6-3. HIFK sai neljä kulmapotkua ja RoPS kolme.

HIFK jatkaa Veikkausliigan sarjataulukossa 11. sijalla tasapistein sarjajumbo PK-35 Vantaan kanssa. Pelejä on pelattuna 18 ja sarjapisteitä on kasassa 13. RoPS nousi voitolla sarjataulukon kolmanneksi.