HJK ja HIFK kohtasivat maanantaina 31.7. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa yli 10 000 katsojan edessä Telia 5G-Areenalla. HJK voitti tulikuuman ottelun lukemin 2-0 ja aiheutti putoamista vastaan taistelevalle HIFK:lle kauden yhdeksännen tappion.

HJK – HIFK 2-0 (2-0)
19′ 1-0 Hannu Patronen
44′ 2-0 Filip Valencic
> Ottelun tilastot

HJK ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla. Klubi siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 19. peliminuutilla, kun Hannu Patronen ohjasi selällään Moshtagh Yaghoubin antaman kulmapotkun maaliin. Slovenialaishyökkääjä Filip Valencic vei HJK:n 2-0 johtoon hieman ennen taukovihellystä hienon kuvion päätteeksi. Lisämurheita HIFK-leiriin aiheutti Jani Bäckmanille aivan puoliajan lopussa tuomittu suora punainen kortti.

Toisella puoliajalla HIFK ei saanut luotua vajaamiehisenä juuri minkäänlaista painetta vastustajan päähän ja HJK hallitsi palloa. Eniten keskustelua toisella jaksolla aiheutti Moshtagh Yaghoubin rike, joka kohdistui HIFK-kapteeni Mika Väyryseen. Yaghoubi tallasi Väyrystä tasajaloin nappulat edellä nilkoille, mutta tilanteesta ei tuomittu edes keltaista korttia. Väyrynen pystyi kovasta kolhusta huolimatta jatkamaan ottelun loppuun. HJK:lla oli muutama paikka lisämaaleihin, mutta HIFK-puolustus pelasi uhrautuvasti.

Ottelu päättyi HJK:n 2-0 (2-0) voittoon.

HIFK jatkaa sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Ero kymmenentenä olevaan Rovaniemen Palloseuraan on kahdeksan sarjapistettä ja sarjajumbona HIFK:ta jahtaava JJK on viiden pisteen päässä. Seuraavaksi HIFK kohtaa vieraskentällä FC Interin perjantaina 4.8.