26′ Jonne Hjelm erp

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (mv), Hänninen, Kuusijärvi (59′ Priha), Sinisalo, Aaltonen, Halme, Sotka, Maisonvaara (63′ Terävä), Peltonen, Jung (75′ Inutile), Rexhepi

Vaihdossa: Ranta (mv), Terävä, Kuikka, Inutile, Priha, Koskinen

Ennakko

Tammelan aurinkoiselle stadionille asteli sarjataulukossa peräkkäin olleet joukkueet. HIFK:n ja Ilveksen välinen ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Sonera Stadiumilla pelatussa ottelussa punapaitojen hyväksi 2-0. Ilveksellä oli ennen ottelua kahdeksan ottelun tappioton putki ja viimeisimmän tappion se oli kokenut juuri HIFK:ta vastaan. ”Kuuden pisteen otteluun” lähdettiin siis erittäin tasaisista ja mielenkiintoisista lähtökohdista.

Ratkaisu

Maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu oli kahden erittäin tarkasti puolustaneen joukkueen välienselvittely. Tammelan stadionille saapuneet 2670 katsojaa näkivät hieman vaisumman ensimmäisen puoliajan jälkeen ajoittain todella viihdyttävää jalkapalloa.

Sarjan toiseksi paras kotijoukkue Ilves sai ottelun ensimmäisen maalipaikan 6.peliminuutilla. Tomi Petrescun painava laukaus suuntautui alakulmaa kohti, mutta koko ottelun vakuuttavasti esiintynyt Lassi Hurskainen hoiti tilanteen.

Ilves sai ensimmäisellä puoliajalla luotua kulmapotkujen myötä painetta HIFK:n puolustusalueelle, mutta selkeitä maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan. Ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin 23.peliminuutilla, kun Ilveksen Heikki Aho pyrki nostamaan pallon yli Hurskaisen. Ahon nostoyritys leijaili kuitenkin niukasti yläriman yli.

Tammelan yleisö kohahti ensimmäisen kerran, kun pelikellossa oli 26 minuuttia. Pallo osui HIFK-puolustaja Patrick Aaltosen käteen omalla rankkarialueella ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkua asteli antamaan Ilveksen paras maalintekijä Jonne Hjelm, joka kuitenkin epäonnistui ja pallo painui vastustamattomasti pari metriä Hurskaisen vartioiman maalin yli. Ensimmäinen puoliaika ei tarjoillut sen suurempia tontteja kummallekaan joukkueelle, joten tauolle asteltiin tilanteessa 0-0.

jugiii halmari

HIFK marssi toiselle puoliajalle selkeästi kevyemmällä jalalla. Heti 46 minuutin kohdalla Eero Peltonen pääsi yrittämään suoraan volleysta, mutta laukaus painui vasemmalta ohi.

Ottelussa peräti 10 kulmapotkua saanut Ilves loi kulmapotkuistaan vaarallisia tilanteita, mutta korkeat pallot päätyivät joko Hurskaisen hanskoihin tai yli/ohi maalista.

67. peliminuutilla laitapuolustaja Matias Hänninen hankki HIFK:lle loistavasta paikasta vapaapotkun. Pallon taakse asteli nuori ja juonikas Milo Jung, jonka painava laukaus muutti Ilves-muurista suuntaa ja pallo kimposi maalin yli kulmapotkuksi.

Ilmatilan herrana toiminut Hurskainen pysäytti kerta toisensa jälkeen Ilveksen keskitysyritykset. Lähimpänä ottelun avausmaalia oli toistamiseen Jonne Hjelm, kun pelikellossa oli 80 minuuttia. Hän ei kuitenkaan pystynyt sihtaamaan puskuaan maalipuiden väliin.

Ilves painosti lopussa ankarasti. HIFK:lla oli myös muutama todellinen vastahyökkäys. Paras niistä syntyi, kun KTP-matsin huilannut Jukka Halme antoi matalan pallon boksiin. Vaihdosta sisään tulleen Esa Terävän pienestä kulmasta lähtenyt laukaus jäi kuitenkin vaisuksi.

Jonne Hjelmillä oli vielä lopussa maukas tontti lisäajalla huudattaa kotiyleisöä, mutta Hurskainen torjui etuyläkulmaan suunnatun vaparin.

Tammelan stadionin valotaulu näytti erotuomarin loppuvihellyksen jälkeen maalitonta tasapeliä. Stadin Kingit olivat jälleen saapuneet äänekkäästi kannustamaan omiaan. Kotijoukkueen oma kannattajaryhmä Niilon Pojat piti mukavasti meteliä läpi ottelun ja se tarjosi tähän asti parhaimman vastuksen Kingeille.