HIFK ja KuPS kohtasivat sunnuntaina 24.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK johti ottelua kahdesti, mutta KuPS tuli jokaisella kerralla rinnalle ja lopulta ohi. Kuopion keskuskentällä yli 3000 katsojan edessä pelattu tasainen kamppailu päättyi KuPS:n 3-2-voittoon.

KuPS – HIFK 3-2 (0-0)
66′ 0-1 Juho Mäkelä (Pekka Sihvola)
67′ 1-1 Urho Nissilä
72′ 1-2 Jani Bäckman (Xhevdet Gela)
76′ 2-2 Gbolahan Salami
84′ 3-2 Reuben Gabriel
> Ottelun tilastot

HIFK aloitti ottelun todella vahvasti Kolmannella peliminuutilla Tommi Vesala keskitti vasemmalta laidalta boksiin kohti Juho Mäkelää ja Mäkelän pusku meni vain snadisti ohi maalin. Seitsemännellä peliminuutilla HIFK sai sivuvapaapotkun, kun Fredrik Lassasta rikottiin laidassa. Xhevdet Gelan tarkka keskitys löysi boksista Tuomas Ahon, jonka pusku vaikeasta asennosta suuntautui yli KuPS-maalista. Vartin pelin jälkeen KuPS pääsi ensimmäistä kertaa vaarallisemmin HIFK:n rangaistusalueelle keskityspallon avulla, mutta Aho hoiti Urho Nissilän puolittaisen maalipaikan rutiinilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Saxmanin kova laukaus meni noin metrin verran ohi vasemmasta alakulmasta. Tämän jälkeen kotijoukkue sai pelijuonesta paremmin kiinni ja KuPS otti kenttätapahtumat haltuunsa. HIFK sai puolen tunnin kohdalla kaksi kulmapotkua peräkkäin. Ensimmäisen KuPS siivosi maalin edestä ja jälkimmäisessä kulmassa pallo jäi pyörimään sekä Mäkelän että Pekka Sihvolan ulottuville, mutta KuPS-puolustus oli edessä. Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka aukeni Ats Purjeelle 38. peliminuutilla. Reuben Gabriel keskitti oikealta laidalta boksiin ja Purjeen pusku painui niukasti ohi oikeasta alakulmasta. Tauolle lähdettiin varsin tunteikkaan nelivitosen jälkeen lukemista 0-0.

HIFK joutui suorittamaan tauolla pelaajavaihdon, kun Kim Raimi jätti kentän ja hänen paikkansa puolustuksessa otti Jani Bäckman. HIFK sai heti toisen puoliajan alussa hyvän paineen KuPS:n maalille. Ensimmäinen vartti eteni KuPS:n pallonhallinnalla, mutta kotijoukkue ei onnistunut löytämään maalipaikoille johtavia tiloja HIFK:n puolustuslinjasta. HIFK siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 66. peliminuutilla upean hyökkäyksen päätteeksi. Pekka Sihvola vapautti taidokkaalla läpisyötöllään Juho Mäkelän maalintekoon ja Mäkelä sijoitti pallon tyylikkäästi ohi Otso Virtasen. Maali oli Mäkelälle kauden kolmas Veikkausliigassa. HIFK:n johto mureni heti seuraavalla minuutilla, kun Urho Nissilä nosti pallon verkkoon maalin edestä. HIFK ei tästä lannistunut vaan siirtyi uudelleen johtoon 72. peliminuutilla, kun HIFK sai vapaapotkun päätyrajan ja boksin tuntumasta. Gelan matala ja kova vapaapotku tuli luukulle, josta Bäckman ohjasi pallon taitavasti häkkiin. Maali oli Bäckmanille kauden ensimmäinen. Johto suli kuitenkin jälleen minuuteissa, kun vaihdosta kentälle tullut Gbolahan Salami laittoi Erikssonin torjunnan jälkeen irtopallon verkkoon maalin edestä 76. peliminuutilla. HIFK:lla oli erinomainen paikka siirtyä kolmatta kertaa johtoon, kun Aho pääsi puskemaan Gelan antamasta vapaapotkusta. Ahon pusku suuntautui hieman liikaa keskelle ja Virtanen liimasi pallon syliinsä. KuPS:n sitkeä painostus palkittiin ja ottelun voittomaali nähtiin lopulta 84. peliminuutilla. Urho Nissilän sivuvapaapotku leijaili etutolpalle, josta Gabriel pääsi puskemaan aivan liian vapaasti pallon maaliin.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 29. syyskuuta Vaasassa, jossa vastaan asettuu VPS.

Seuraava kotiottelu on edessä torstaina 12.10. Silloin PS Kemi saapuu Stadiin. Osta liput matsiin Ticketmasterista.