HIFK ja päävalmentajaa ottelua edeltävänä päivänä vaihtanut FC Inter kohtasivat perjantaina 4.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK:n puolustus oli reikäjuustoa ja tähtirinnat saivat kylmää kyytiä Turun Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa. Kotijoukkue FC Inter ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla ja marssi lopulta selkeään ja täysin ansaittuun voittoon.

FC Inter – HIFK 3-0 (3-0)
1-0 3 min Benjamin Källman
2-0 20 min Lucas Garcia
3-0 45min Philip Njoku
> Ottelun tilastot

FC Inter siirtyi 1-0 johtoon heti ottelun ensimmäisestä maalipaikasta jo kolmannella peliminuutilla. HIFK:n keskikentällä tapahtuneen pallonmenetyksen jälkeen Mika Ojala keskitti oikealta laidalta maalin eteen, josta Benjamin Källman ohjasi täysin ilman vartiointia pallon ohi HIFK-maalivahti Tomi Maanojan. Brassitoppari Alan Henrique oli lähellä tuplata Interin johdon 11. peliminuutilla, mutta hänen ohjausyritys maalin edestä meni vain niukasti yli. Seuraavaksi Timo Furuholm pääsi yrittämään maalintekoa boksin sisältä, mutta Tomi Maanojan reaktiotorjunta pelasti HIFK:n. Vain hetkeä myöhemmin Lucas Garcia sai aivan liian paljon tilaa 16-alueen rajalla ja laukoi vasemman jalan tarkalla sekä kierteisellä kanuunalla lukemiksi 2-0. Umpisurkean avauspuoliajan päätti Philip Njokun puskema 3-0 johtomaali juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua.

Antti Muurinen reagoi tauolla suorittamalla yhden pelaajavaihdon, kun Esa Terävä teki tilaa Tuomas Aholle. HIFK sai heti toisen puoliajan alussa luotua kelvollisen maalipaikan, kun Nosh A Lody pääsi puskemaan boksista. Inter-maalivahti Henrik Moisander venyi pallon eteen torjui A Lodyn puskun kulmapotkuksi. Kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä, kun HIFK sai 52. peliminuutilla vapaapotkun noin 19 metristä. Pallon taakse asettunut Xhevdet Gela laukoi pallon Inter-maalin ylärimaan ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. HIFK ei kuitenkaan saanut luotua tappioasemassa hyvästä toisen jakson alusta huolimatta juuri minkäänlaista kiriä aikaiseksi ja Tomi Maanoja piti muutamalla torjunnallaan lukemat siedettävinä. FC Inter voitti ottelun vahvan ensimmäisen puoliajan turvin lukemin 3-0 ja italialaisluotsi Fabrizio Piccareta sai unelma-alun Interin päävalmentajana.

Kauden kymmenes tappio ei helpottanut HIFK:n tilannetta sarjataulukossa ja putoamistaistelu jatkuu entistä tiukempana. HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, kun 13 ottelua on pelaamatta. Kymmenentenä oleva PS Kemi on HIFK:ta yhden ottelun vähemmän pelanneena kahdeksan pistettä edellä. Jumbopaikalla majaileva JJK vaanii HIFK:ta viiden pisteen päässä.