HIFK murskasi PS Kemin: ”Olimme selvästi parempi jengi”

HIFK otti torstaina 12.10. pelatussa ottelussa elintärkeän kotivoiton, kun PS Kemi kaatui Telia 5G-Areenalla pelatussa liigaottelussa selkein 4-0 lukemin. HIFK:n sankareina häärivät kaksi maalia mieheen tehneet Aleksi Ristola ja Juho Mäkelä sekä nollapelin maalilla torjunut Carljohan Eriksson. HIFK pelasi ottelun roosan värisissä pelipaidoissa tukien Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräystä.

HIFK – PS Kemi 4-0 (3-0)
5′ 1-0 Juho Mäkelä
7′ 2-0 Aleksi Ristola
22′ 3-0 Juho Mäkelä
47′ 4-0 Aleksi Ristola
> Ottelun tilastot

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun Juho Mäkelä laukoi kauden viidennellä maalillaan HIFK:n 1-0-johtoon jo ottelun viidennellä peliminuutilla. Vain kaksi minuuttia tästä ja Aleksi Ristola laukoi puolittaisen läpiajon päätteeksi pallon tarkasti takakulmaan ja muutti lukemiksi 2-0. Vierasjoukkue PS Kemi sai lisää shokkihoitoa 22. peliminuutilla, kun Mäkelä puski pallon maaliin Xhevdet Gelan antamasta kulmapotkusta. Mäkelän illan toisen ja kauden kuudennen maalin myötä lukemat taululla vaihtuivat 3-0:aan. PS Kemillä oli avausjaksolla omat paikkansa ja pallo kävi kertaalleen tolpassa asti.

Myös toinen puoliaika alkoi HIFK:n kannalta täydellisesti, kun Ristola karkasi maalipaikkaan ja vei illan toisella sekä kauden kolmannella liigamaalillaan HIFK:n jo 4-0-johtoon. Tunnin pelin kohdalla Tuomas Aho joutui jättämään kentän ja hänen tilalleen tuli Jani Bäckman. HIFK puolusti johtoaan fiksusti eikä vierasjoukkue juurikaan päässyt hätyyttelemään Carljohan Erikssonin vartioimaa maalia. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Edwin Salazar sai punaisen kortin kahden keltaisen kortin myötä, joten Kemin takaa-ajo vaikeutui entisestään. Viime minuuteilla Viron maajoukkuepelaaja Sergei Mosnikovin kierteinen vapaapotku noin 22 metristä leijaili kohti yläkulmaa, mutta Eriksson venyi upeasti Mosnikovin kudin eteen.

HIFK nousi kauden kuudennella ja toisella peräkkäisellä liigavoitollaan 28 pisteeseen. HIFK jatkaa liigakarsijan paikalla 11. sijalla, mutta piste-ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin kaventui nyt kolmeen pisteeseen. Veikkausliigaa on jäljellä kolme ottelukierrosta. Tasapisteissä sarjasijoituksen ratkaisee maaliero.

HIFK kohtaa seuraavaksi vieraskentällä FC Interin ensi maanantaina. Edessä on myös vielä kotikentällä pelattava ottelu SJK:ta vastaan ja päätöskierroksella HIFK kohtaa FC Lahden vieraissa. PS Kemille vastaan asettuvat SJK, Ilves ja KuPS.