Tommi Vesala pelasi täydet 90 minuuttia PS Kemiä vastaan. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK – PS Kemi 0 – 0

HIFK jäi kauden toisessa kotiottelussaan 0-0 tasapeliin sarjanousija PS Kemin kanssa. PS Kemi lähti otteluun järkevästi puolustuksen kautta ja HIFK ei saanut luotua koko ottelussa kuin yhden kunnollisen maalipaikan. 17-vuotias Daniel Rantanen teki debyyttinsä Veikkausliigassa ja Carljohan Eriksson torjui kauden toisen nollapelinsä.

Ensimmäisellä puoliajalla PS Kemin hyökkääjä Christian Eissele oli lähimpänä avausmaalia. Kymppipaikalla pelanneen Aliu Djalon keskityspallo tavoitti boksista hyökkäykseen mukaan nousseen Zeljko Savicin, joka jatkoi päällään Eisselelle. Eisselen pusku suuntautui HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin käsien kautta tolppaan.

Puoliajalle lähdettiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

HELSINKI, FINLAND 2016-04-25. Veikkausliiga: HIFK - PS Kemi at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Pekka Sihvola tuli kentälle toisella puoliajalla. Sihvola oli mukana rakentamassa HIFK:n parasta maalipaikkaa. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Toisella puoliajalla HIFK:n paras maalipaikka osui Juho Mäkelälle, joka sai vaihdosta kentälle tulleella Pekka Sihvolalta laadukkaan pallon linjan taakse. Englantilaispuolustaja Ryan Gilligan ehti kuitenkin Mäkelän laukauksen eteen väliin. Myös Jukka Halmeelle aukeni hyvä maalipaikka boksin sisältä, mutta Halmeen laukaus karkasi reilusti yli.

Ottelun loppupuolella pirteästi pelannut laitahyökkääjä Billy Ions oli lähellä osua maalipuiden väliin. Viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelaajaksi valittu Ions täräytti pallon vahvan nousun päätteeksi tolppaan ja HIFK selvisi toistamiseen säikähdyksellä.

Lopputulos 0-0. HIFK on neljän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kuudentena viidellä sarjapisteellä. PS Kemi nousi VPS:n ohi seitsemänneksi. PS Kemillä on kolmesta ottelusta neljä sarjapistettä.

Ville Taulo pelasi keskikentän pohjalla yhdessä Jukka Halmeen kanssa. Taulo teki toisella jaksolla tilaa Xhevdet Gelalle. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)