HIFK ja JJK tasapeliin – Halmeelle kauden kolmas maali

Liigakarsijan paikalla oleva HIFK ja sarjajumbona kulkeva JJK kohtasivat perjantaina 15.9. pelatussa todellisessa kuuden pisteen ottelussa Helsingissä. Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin, joten piste-ero HIFK:n ja JJK:n välillä sarjataulukon pohjalla säilyi kolmessa sarjapisteessä.

OTTELURAPORTIN TARJOAA ARITA NISSAN

HIFK – JJK 1-1 (1-0)
27′ 1-0 Jukka Halme
58′ 1-1 Tomi Petrescu
> Ottelun tilastot

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja molemmat joukkueet varjelivat omaa maaliaan fiksulla pelaamisessa. Ottelun avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Matias Hänninen lähetti pitkän ja korkean pallon kohti Mikael Forssellia. Pallo tuli kuin tarjottimelle Jukka Halmeelle, jonka vasemman jalan kova laukaus yllätti täydellisesti JJK-maalivahti Teppo Marttisen. Halmeen laukaus lipsahti Marttisen käsien kautta vasempaan alakulmaan. Maali oli Halmeelle kauden kolmas. JJK:lla oli yksi todella laadukas paikka tasoittaa ottelu, mutta IFK-maalivahti Carljohan Eriksson venyi upeasti Antto Tapanisen puskun eteen. Tauolle lähdettiin IFK:n 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla JJK sai pelijuonesta ensimmäistä puoliaikaa paremmin kiinni ja sai hyvää painetta IFK:n maalille. Tasoitusmaali nähtiin lopulta 58. peliminuutilla. JJK-laitahyökkääjä Mikko Mannisen erinomainen keskityspallo löysi taka-alueelle rynnänneen Tomi Petrescun, jonka laukaus painui verkkoon ohi Erikssonin. Tasoitusmaalin jälkeen Gael Etock oli lähellä viedä JJK:n johtoon. Pallo kimposi kahdeksan maalia tällä kaudella tehneen kamerunilaishyökkääjän rinnasta IFK-maalin ylärimaan. Myös toisessa päädyssä kolisi kehikot, kun Xhevdet Gela jysäytti vasurillaan pallon JJK-puolustajien kautta tolppaan. IFK-toppari Nosh A Lody sai 85. peliminuutilla ottelun toisen varoituksensa, joten hän on pelikiellossa IFK:n seuraavassa ottelussa.

Lisäosumia ei Helsingin pimenevässä syysillassa nähty, joten joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin. Putoamiskamppailu säilyy äärimmäisen tasaisena, kun molemmilla joukkueilla on jäljellä kuusi ottelua. IFK kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Kuopion Palloseuran sunnuntaina 24.9. Seuraavassa kotiottelussaan IFK kohtaa PS Kemin torstaina 12.10 ja liput matsiin saat Ticketmasterista.