Otteluraportit

Haka nollasi HIFK:n – Hurskainen loukkaantui

kuva (3)

Haka – HIFK 1-0 (1-0)

11′ 1-0 Jarno Mattila

HIFK:n avauskokoonpano: Hurskainen (MV, 85′ Kortelainen), Hänninen, Kuusijärvi, Priha, Aaltonen, Halme, Karlsson, Peltonen, Terävä, Maisonvaara (46′ Mustonen), Inutile (85′ Rexhepi)

Vaihtopelaajat: Kortelainen (MV), Koskinen, Sotka, Okkonen, Mustonen, Kuikka, Rexhepi

Ennakko

HIFK voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Tehtaan kentällä 4-1. Haka lähti hakemaan revanssia kesäkuussa pelatusta ottelusta ja valkeakoskelaisten peliesitykset sarjatauon jälkeen olivat osoittaneet piristymisen merkkejä. HIFK eteni sarjataulukossa neljännellä sijalla ja Haka hengitti niskaan heti viidentenä. Hakan tappiottomien otteluiden putki oli ehtinyt kasvaa jo viiden ottelun mittaiseksi. Odotettavissa oli tasainen kamppailu kahden kärkipään joukkueen kesken.

HAKA - HIFKI VOL 2

Ratkaisu

Jarno Mattilan ensimmäisen puoliajan alkuun viimeistelemä osuma riitti tänään Hakalle. HIFK sai varsinkin toisella puoliajalla luotua jatkuvaa painetta Hakan maalille, mutta kova rynnistys jäi tällä kertaa palkitsematta. Haka oli Tehtaan kentällä parempi numeroin 1-0 (1-0).

Haka siirtyi 1-0 johtoon reilun 10 minuutin pelin jälkeen. Haka-hyökkääjä Jarno Mattila sai tilaa hyökkäysalueella ja hänen vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus noin 25 metristä upposi Lassi Hurskaisen sormia hipoen etunurkkaan.

Ensimmäinen puoliaika eteni avausmaalin jälkeen vahvasti Hakan komennossa. HIFK sai muutaman kohtalaisen vastahyökkäyksen, mutta varsinaisille maalipaikoille punapaidat eivät päässeet ja laukaukset puuttuivat kokonaan.

Vaarallisimmat paikat Hakalle tulivat puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin Eetu Muinonen laukoi kimmokkeen kautta vaarallisen näköisen putoavan lehden, mutta Hurskainen hoiti tilanteen tyynen rauhallisesti.

Aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Haka pääsi kahden pelaajan voimin läpi. Hakan paras maalintekijä Kalle Multasen yritys oli hyvä, mutta vielä parempi oli Hurskaisen torjunta. Tauolle siirryttiin pelitilanteisiin nähden vähintään oikeutetussa Hakan 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi välittömästi HIFK:n komennossa. HIFK pyrki selvästi hyökkäämään aktiivisemmin laidoilta ja sitä kautta Hakan puolustus vaikutti aukenevan ensimmäistä puoliaikaa paremmin.

60. peliminuutin kohdalla HIFK sai pallon jo maaliin asti, mutta avustava erotuomari näki tilanteessa paitsion.

HIFK jatkoi aktiivista hyökkäyspelaamistaan ja nosti puolustajiaan vahvasti mukaan hyökkäyksiin. Pallo liikkui mieheltä toiselle, mutta sopivaa aukkoa Haka-puolustuksesta ei vaikuttanut löytyvän.

Haka vaihtoi 77. peliminuutilla norsunluurannikkolaisen Venance Zezen kentälle. Kokenut ja erittäin taitava pelimies laittoi Tähtirintojen puolustuksen pariin otteeseen erittäin tiukille nopeiden pystyjuoksujensa kanssa. Zeze oli vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua lähellä ratkaista ottelun, mutta hänen oikeaan yläkulmaan suuntautunut sijoitus leijaili vain niukasti yli maalin.

85. peliminuutilla HIFK sai jobinpostia. Koko kauden maalilla esiintynyt Lassi Hurskainen jouduttiin vaihtamaan maalilta ja hänen tilalleen vaihdettiin 23-vuotias Karim Kortelainen. Kortelainen teki debyyttinsä Ykkösessä ja hän ehti napata yhden vaarallisen matalan laukauksen.

Stadin Kingien kannustuksen yltyessä HIFK jaksoi vielä yrittää. Lisäajalla lähes koko HIFK-ryhmitys oli nostettu boksiin ja tasoitusta haettiin väkisin. Oikealta laidalta annettu laakapallo boksiin näytti jo tavoittavan Kron Rexhepin oikean jalan, mutta Hakan puolustajat saivat kuin ihmeen kaupalla siivottua tilanteen kulmapotkuksi.

Se jäi lopulta parhaimmaksi tasoituspaikaksi ja Haka korjasi pisteet Tehtaan kentältä lukemin 1-0.

HIFK jatkaa tappiosta huolimatta sarjataulukossa neljäntenä 24 pisteellä. Haka nousi voitollaan yhden pisteen päähän HIFK:sta ja on sarjataulukossa viidentenä. Sarjaa johtava KTP voitti kierroksen kärkikamppailussa Ilveksen 1-0, joten HIFK:n ero Ilvekseen säilyi ennallaan. Ilves on kolmantena 26 pisteellä. Kakkosena jatkaa PK-35 Vantaa, jolla on yksi piste Ilvestä enemmän. KTP jatkaa sarjakärjessä 36 pisteellä.