Skip to main content

HIFK:s herrlag i Trean och damlag i Tvåan tog båda sina öppningssegrar i årets serier under veckoslutet.

Herrarna tog sin öppningsseger inför hemmapubliken

Herrarna spelade sin fjärde seriematch för säsongen under lördagseftermiddagen, då man mötte HerTo på Väiski. Det var redan årets tredje hemmamatch, som laget inledde med målsättningen att öppna seger- och målkontot inför hemmapubliken.

Matchen stod länge mållös och det började se ut som att lagen skulle få dela på poängen på Väiski. Under slutminuterna lyckades HIFK dock till hemmapublikens stora glädje öppna målkontot genom Daniel Eidet, som satte in segermålet då matchuret stod på 90 minuter. Som sista lås för vinsten fungerade målvakten Teddy Schalin, som höll nollan i sin första match på herrnivå.

Mer ingående statistik och laguppställningar finns på Bollförbundets webbplats.

Följande match spelas på bortaplan, då HIFK möter PPJ/Lauttasaari på Busholmens konstgräsplan torsdagen den 16.5. kl. 20.20. Följande hemmamatch spelas i sin tur lördagen den 25.5. kl. 16 mot Ponnistus på Väiski.

Damlaget tog tre poäng i Joensuu

Efter två förluster i säsongens första drabbningar blev det många gladare miner på lördag, då HIFK hade en bortamatch mot FC Hertta i Joensuu på programmet. Rödtröjorna fick utdelning redan under den första halvleken, då Emilia Heinonen och Iida Nyman lyckades med målskyttet. HIFK ledde därmed med 1-2 vid pausvilan.

HIFK gjorde tre mål till under matchens andra halva, då Nyman lyckades på nytt och Minea Sundström även hon stod för två mål. Tre poäng åkte till Helsingfors med slutresultatet 1-5.

Damlagets följande match spelas på Väiski lördagen den 18.5. kl. 13.00, då det blir derby mot HPS/2. Vi ses då på Väiski!

Matchstatistiken och -programmet samt laguppställningen hittar du på Bollförbundets webbplats.