Skip to main content

Lördagen den 4 maj spelas en stor match i Britas bollhall då HIFK möter Ilves från Ylöjärvi i den avgörande finalen i damernas futsalliga med start klockan 13.00.

Precis som förhandsbedömningarna indikerade har den spännande matchserien fortskridit jämnt. Serien inleddes för två veckor sedan med två matcher i Britas, varefter de två följande matcherna spelades i Ylöjärvi senaste veckoslut.

Eftersom båda lagen har vunnit varsin hemma- och bortamatch i finalserien som spelas enligt principen bäst av fem, betyder det att guldet avgörs i den femte matchen i Britas. Biljetterna till matchen kostar 10/8 euro. Vi rekommenderar att ta sig till matchen med allmänna kommunikationsmedel, eftersom rusning är att vänta på parkeringsområdena i Britas.

Regerande mästarna HIFK går in för att vinna sitt andra raka futsalguld – denna gång inför hemmapubliken. Lagkaptenen Hanna Halonen tror på en tuff match och hoppas på fullsatta läkare i Britas:

HIFK firar sitt första futsalguld tillsammans med sina supportrar i Björneborg våren 2023. Bild: Viktor Fagerudd.

– Finalserien har varit tuff och jämn då Ylöjärven Ilves har långa, stora spelare samt bra målvakter, som kunnat blockera en stor del av våra målförsök. Vi måste ännu kunna förbättra vårt egna spel och komma med stark vinnarattityd. Det är små detaljer som avgör vem som tar hem FM-guldet. Förra helgen var fansen otroliga i Ylöjärvi och gav oss en extra kick att kämpa vidare, så vi hoppas på att få ett minst lika starkt stöd på hemmaplanen i Britas, säger Halonen.

Vill du veta mer om futsallaget eller matchen imorgon? Följ HIFK:s damlag i futsal på Instagram!