Skip to main content

Helsingfors IFK har valt att utnyttja optionsklausulen för säsongen 2022 i Macario Hing-Glovers kontrakt.

Hing-Glover kom till HIFK sommaren 2019 och tog direkt en plats i lagets startelva. Förväntningarna inför säsongen 2020 var höga, men tyvärr skade sig Hing-Glover före säsongen och hann inte återhämta sig förrän säsongens slut. Säsongen 2021 har han dock löst in alla dessa förväntningarna, då han varit en av dom bästa spelarna i HIFK. Detta år har han spelat 21 officiella matcher och stått för två assist.

– Det är med glädje som jag följt med Macarios utveckling i år. Det sättet som han kommit tillbaka efter en så svår skada visar att han är en stark spelare som kommer ha en bra framtid. Idrottsledningen var alla överrens om att vi vill utnyttja optionen och hålla ”Macca” kvar, kommenterade sportchef Mika Lönnström.

Efter en kort franvåro återvände Macario tillbaka till spelplanen i söndagens match mot KuPS. I morgondagens match mot FC Haka är han åter igen tillgänglig.

Även du kan skriva på ett kontrakt inför nästa säsong, nämligen genom att förnya eller skaffa ett nytt säsongskort! Mera information om det hittar du genom att klicka här.