Skip to main content

Damernas representationslag och HIFK/Red tog segrar – lagen spelar igen denna vecka

Damernas representationslag har spelat en stark säsong som tills vidare inte innehållit en enda förlust. Segertåget fortsatte i söndags då man mötte FC Loviisa i Britas. Efter Melinda Andlers mål under matchens första halvlek kunde HIFK ta årets sjunde seger.

Följande match spelas inkommande söndag. Då möter HIFK:s damer EPS – som för tillfället ligger en poäng bakom de stjärnprydda i tabellen – på Tölö bollplan 1 klockan 18.00.

Damernas reservlag HIFK/Red tog i sin tur hem tre poäng mot PPJ i torsdags med resultatet 3-2. Laget ligger för tillfället fjärde i sin grupp i Fyran. Följande match för HIFK/Red står på programmet torsdagen den 19.8. Då möter laget FC Fox i Brobacka klockan 19.30.

HIFK/Red 2 spelade i Kottby i onsdags – laget söker fortfarande nya spelare

Det nygrundade damlaget HIFK/Red 2 spelade division 5-fotboll mot gruppettan RaKe Nostalgia onsdagen den 11.8. i Kottby. För HIFK/Red 2 var detta den första matchen på en månads tid, eftersom man senast hade spelat den 13.7.

Matchen innehöll hela fem mål, men tyvärr slutade den i en 2-3-förlust för HIFK:s del. Nu har det nya laget spelat fyra seriematcher av vilka man vunnit en. Det går fortfarande bra att komma med i laget, eftersom det finns plats för nya spelare. Intresserade spelare kan ta kontakt med lagledare Dan Nordström, dan.nordstrom[at]hifkfotboll.fi.

Onsdagen den 18.8. spelas två HIFK-matcher i division 5 för damer. HIFK/Stadin Mimmit White möter AC StaSi i Brobacka klockan 18.30. Klockan 21.00 samma kväll möter HIFK/Red 2 I-HK/SA i Östra Haxböle.

HIFK/Red 2 i sin match mot RaKe Nostalgia den 11 augusti i Kottby.

Två matchers vecka för herrarnas reservlag

HIFK:s reservlag för herrar (HIFK/2) spelade två matcher förra veckan. På tisdag för en vecka sedan åkte laget på sin första förlust i årets serie efter att MPS/Atletico Malmi besegrade laget med 1-0 i Bocksbacka.

På lördag återvände man sedan till hemmaplanen Väiski då FC FINNKURD kom på besök. Det var ett intressant upplägg på förhand eftersom det gästande laget inför matchen låg en poäng före HIFK/2 i tabellen. Gästerna var starkare och tog poängen med sig från Väiski med 0-2.

Inkommande lördag får HIFK/2 chansen att bryta sin svit med två raka förluster. Då gästar HPS Väiski klockan 15.30.

HIFK/3 däremot förlorade med 3-1 mot Colo-Colo i division 5 fredagen den 13.8. Laget har fortfarande en match kvar innan serien delas upp i en övre och en nedre slutserie. Den sista matchens datum är tills vidare okänt, eftersom matchen mot FC POHU/JäPa tvingades flyttas framåt från det planerade matchdatumet den 16.8.

Daniela Tjeder förstärker HIFK:s damlag i futsal

HIFK:s futsaldamer – som i våras tog hem FM-silver – förbereder sig för tillfället inför en ny säsong i Futsal-ligan. Lagets senaste förstärkning är rutinerade Daniela Tjeder, som har en gedigen karriär bakom sig i GFT från Esbo. HIFK blir Tjeders andra lag under ligakarriären.

HIFK:s futsalnyheter hittas på adressen futsal.hifkfotboll.fi. Damlagets ligasäsong börjar i oktober. Det går redan nu att skaffa säsongskort till ett pris på 40 euro via HIFK:s futsal-webbplats.

HIFK:s herrlag i futsal kommer att spela i division 1 säsongen 2021-2022. Där börjar seriesäsongen i slutet av oktober.