Skip to main content

HIFK P17 steg till Ettan i sin åldersklass

HIFK:s nygrundade B-juniorlag inledde sin bana i Tvåan för P17-åldersklassen. Matcherna inleddes i början av juni i form av en enkel serie. Laget nådde fina resultat och klarade sig helt utan förluster, vilket betydde att man blev gruppens bästa lag med 16 poäng.

Förstaplatsen i gruppen betydde att HIFK fick kvala om en plats i Ettan till hösten. Den avgörande kvalmatchen spelades på Tölö bollplan i söndags mot EPS. HIFK vann med 4-1 och tar alltså därmed steget upp till Ettan inför höstsäsongen. Serien kommer att inledas i månadsskiftet.

– Vi har haft en utmärkt anda på våra träningar och under alla matcher. Spelarna har jobbat hårt och helhjärtat ända sedan november och gått väldigt långt vidare på en kort tid. De är tävlingsinriktade och vill spela på den allra högsta nivån. Vi har ännu plats för några nya spelare som vill spela på tävlingsnivå och gå vidare, säger lagets tränare Umid Dibachy.

HIFK P17 samarbetar med reservlaget för herrar i division 3. Ifall man är intresserad av att komma med i laget kan man ta kontakt med Umid per e-post på umid.dibachy[at]hifkfotboll.fi eller per telefon på 046-9357541.

Helsinki Cup i full gång – många HIFK-lag med och spelar

Den traditionella Helsinki Cup-juniorturneringen är i full gång på olika håll i staden den här veckan. På torsdag börjar slutspelen, där en riktigt intressant HIFK-match kommer att spelas redan vid lunchtid. HIFK U13 spelar sin första slutspelsmatch på Olympiastadion torsdagen den 15.7. kl. 11.50. Motståndaren klarnar senare.

Även bl.a. HIFK U15 Red (Britas kl. 18.00), HIFK U13 Red (Stapelstaden kl. 15.40) och HIFK U11 (Nordsjö kl. 14.00) spelar i Helsinki Cup imorgon. Man kan bekanta sig med turneringsprogrammet i sin helhet på Helsinki Cups webbplats.