Skip to main content

Enligt de nuvarande restriktionerna från Regionförvaltningsverket får evenemang utomhus hållas med en kapacitet på 50 personer per enskild sektion. Som krav för dessa sektioner är bl.a. att varje sektion har en egen toalett. Efter en granskning av Bolt Arenas faciliteter har HIFK kommit till den slutsatsen att man där kan skapa 26 olika sektioner med plats för 50 personer. Detta betyder att totalt 1300 åskådare kan välkomnas, vilket inkluderar samtliga HIFK:s säsongskortsägare. Dessutom kommer vi att kunna sälja några hundra enkelbiljetter.

Trots att man kan ta in åskådare med enkelbiljetter är ändå kostnaden för att hyra hela stadion inklusive säkerhetsarrangemangen för ett evenemang med alla läktarna i bruk märkvärda. Den ekonomiska prognosen för matchevenemanget är förlust även med höjda biljettpriser. HIFK har dock beslutat sig för att välkomna åskådare till matchen, då våra fans säkerligen alla längtat innerligt efter att få gå på fotboll.

Så här kommer det att gå till

Stadion kommer att delas upp i 26 sektioner, som alla har onumrerade platser. Sektionsindelningen kan observeras på kartan nedanför. På grund av att stadion delas upp i så många olika sektioner kommer restauratören inte att öppna stadions kiosktjänster. Egen vatten- eller läskedrycksflaska får tas med.

Samtliga säsongskortsägare kommer att få en kod skickad åt sig per e-post. Med koden kan man sedan lösa in en plats. Säsongskortsägarna kommer att ha exklusiv rätt att lösa in en plats fram till 48h före matchstart, varpå resterande platser kommer att släppas till allmän försäljning. Noggrannare instruktioner för hur säsongskortsägare använder koden kommer finnas i e-postmeddelandet med koden, som skickas torsdagen 10.6. 15:00. Vänligen notera att alla säsongskortsägare som vill gå på matchen bör lösa in sin plats med koden som skickas per e-post. Man kommer alltså inte in på stadion ifall man inte gjort detta.

Då du löser in eller köper en plats ber vi dig vara ytterst uppmärksam om till vilken sektion du köper en plats. Mera information om inträde till stadion kommer publiceras inför matchen i våra kanaler och skickas per e-post dagen före matchen.

Röda Lounge VIP betjänar nästan som vanligt

Enligt de nuvarande restriktionerna får Bolt Arenas restaurang betjäna sina kunder som under vanliga förhållanden, så länge inte någon av de som har köpt biljett till VIP Röda Lounge sätter sig på läktaren. Den s.k. restaurangläktaren, ovanför huvudläktarens mittdel, är en del av restaurangen och därför har den sektionen undantagsvis en kapacitet på 140 personer. Biljetter till Röda Lounge VIP kan köpas direkt från försäljningsstart. Ifall du vill uppgradera din vanliga säsongskortsbiljett till en VIP-biljett kan du göra det genom att kontakta .

Vid frågor som har med säsongskort eller matchbiljetter att göra ber vi er att i första hand kontakta Lippupistes kundtjänst på eller per telefon på

På HIFK:s kansli ansvarar Edward Hultin () för biljett- och säsongskortsförsäljning.