Skip to main content

Välkommen till Bolt Arena på ett tryggt fotbollsevenemang! För att evenemanget ska gå så smidigt och tryggt som möjligt har vi tagit i bruk följande specialarrangemang på matchen. Vi ber alla åskådare vänligen bekanta sig med dem på förhand innan matchen!

HIFK-HJK inleds klockan 18.30 onsdagen den 30 juni på Bolt Arena. Det finns ännu ett begränsat antal biljetter kvar till matchen på Lippupistes webbplats.

Det är obligatoriskt att använda munskydd på matchen

Vi försäkrar oss om att evenemanget ordnas ansvarsfullt och tryggt genom att införa munskyddstvång samt andra specialarrangemang. Ifall du inte har en egen mask, kommer du att tilldelas en i samband med ingången.

Stanna hemma om du känner dig sjuk

Om du har tecken som skulle kunna tyda på att du har insjuknat i corona bör du stanna hemma. Mera information om symptom etc hittar du på THL:s sidor.

Håll tillräckligt avstånd till andra

Vi har tagit möjligheten att hålla ett tillräckligt avstånd till andra i beaktande i vår biljettförsäljning. I samtliga läktarsektioner finns också ett särskilt område för dem som vill hålla ett ännu större avstånd till andra. Det här området finns märkt med grönt på den här kartan.

Kolla dina platser på förhand och sitt på rätt plats – säsongskorten gäller inte

På Huvudläktaren, Östra läktaren och Övre läktaren finns numrerade sittplatser. Alla åskådare ombeds sitta på den plats som anges på själva biljetten. Personer från samma hushåll kan sitta bredvid varandra om de så önskar.

De fysiska säsongskorten gäller inte på derbyt mot HJK. Alla säsongskortsägare bör bekräfta sin plats på matchen enligt de instruktioner de fått per e-post.

För att undvika onödiga köer ber vi alla åskådare ta fram sina biljetter i god tid före själva biljettförsäljningstillfället. Du kommer väl också ihåg att ställa in ljusstyrkan på din skärm på fullt innan du visar upp biljetten, ifall du visar upp den från din mobiltelefon.

Har du problem eller något oklart med ditt säsongskort eller med att lösa ut biljetter? Ta kontakt med Lippupistes kundservice på 0600-900 900 eller per e-post på . Det kommer även att finnas Lippupistes personal på plats för att hjälpa till med eventuella problem.

Vanliga frågor om biljetter och säsongskort

Kan man ännu köpa biljetter till derbyt?

Ja, så länge det finns kvar av dem. Biljetter kan köpas via Lippupiste.

Kan jag ta ett litet barn med mig på matchen?

Under 7 år gamla barn kan komma gratis in på matchen tillsammans med sin målsman.

Behöver en rullstolsburen persons följeslagare en egen matchbiljett?

Jo, både den rullstolsburna personen samt en eventuell följeslagare behöver varsin egen matchbiljett. Biljetterna är gratis för personer med EU Disability Card. Rullstolsplatserna finns på Huvudläktaren. Ifall du behöver en biljett till din följeslagare, kan du vara ta kontakt med oss på adressen lipunmyynti[at]hifkfotboll.fi.

Vart ska jag ta kontakt ifall jag har frågor om min säsongskortsbeställning?

Lippupistes kundtjänst har hand om alla eventuella frågor och problem, som berör beställda säsongskort. Du kan ta kontakt med kundtjänsten genom att ringa numret 0600 900 900 eller alternativt kontakta dem via deras Facebook eller Twitter.

Min e-postadress har förändrats efter att jag beställde mitt säsongskort. Hur gör jag för att byta adressen, så att jag får min nya inträdesbiljett till rätt adress?

Ta kontakt med Lippupistes kundtjänst, kontaktuppgifterna hittar du i svaret på föregående fråga.

Kan jag köpa en biljett vid stadions port innan matchen?

Nej, eftersom HIFK inte kommer att ordna någon biljettförsäljning på stadion så länge som begränsningsåtgärderna är i kraft. Biljetter till HIFK:s matcher säljs endast på förhand via Lippupiste. Det är dock möjligt att köpa en biljett från lippu.fi-webbshopen via en smarttelefon även utanför stadion.

Får man komma gratis in på matchen med Bollförbundets/Veikkausliigas hederskort, med ett domar- eller tränarkort eller med HIFK:s eget guldmärke?

Ingen av dessa förmåner gäller så länge som begränsningsåtgärderna är i kraft.

Biljetter endast via förhandsköp

Inga biljetter säljs på stadion. Biljetter måste köpas på förhand via Lippupiste.

Det är förbjudet att samlas uppe på berget

Det är förbjudet att samlas uppe på berget mellan Bolt Arena och Olympiastadion. Området bevakas av ordningsvakter. Vi ber dig vänligen följa med matchen hemifrån via tv-sändningen, ifall du inte har biljett till evenemanget.

Lämna förbjudna föremål hemma – stora väskor ska lämnas i garderoben

Man får inte ta med sig egna drycker av något slag, inte ens vattenflaskor. Paraplyn är också förbjudna p.g.a. den stora folkmängden. Vi påminner även om att bl.a. all slags pyroteknik är strängt förbjudet att innehava eller medföra till stadion eller dess direkta närområde. Vi rekommenderar att du tar och läser dom allmänna villkoren före du går på match.

Väskor större än en A4 får inte tas in på matchen. Lämna alla större väskor hemma eller också i garderoben, som finns i biljettförsäljningsbyggnaden framför Klacken.

Kioskförsäljning

Kioskförsäljningen kommer fungera som vanligt, men se till att du håller tillräckligt avstånd till andra ifall du köar. Under coronarestriktionerna är det strängt förbjudet att ta med sig alkohol ut på läktarområdet och det finns inga skilda läktare där man kan förtära alkohol. Vi ber dig att betala med kort.

Supportervaror

HIFK kommer sälja merchandise, bl.a. dom nya Tolfte spelaren t-skjortorna och collegen, kepsar, halsdukar och andra t-skjortor. Försäljningspunkten kommer finnas utanför stadion på Idrottsgatans sida, så se till att köpa dina varor före du går in på arenan.

Matchkamraten

Matchkamraten går under namnet Derbykamraten i matchen mot HJK. Tidningen delas ut i samband med ingången.

Våra publikvärdar finns till för dig!

Våra publikvärdar kommer att gå runtomkring på stadion och dess närområde, så ifall du är osäker över någonting kan du alltid vända dig till dem. Du känner igen dem på deras röda västar med infomärket på.