Skip to main content

4.5.2021 kl. 18.45 FC Lahti-HIFK. Telia Esport Series YouTube

HIFK:s grundserie i eFotbollsligan kulminerar ikväll i en sista match mot FC Lahti. Det är mycket som står på spel i matchen, eftersom vinnaren kommer att medverka i slutspelet, som inleds på onsdag. För HIFK:s del krävs dock dessutom att FC Lahti även förlorar mot FC Honka ikväll.

HIFK har en svag säsong bakom sig då man på fem matcher endast tagit tre poäng. Just nu ligger rödtröjorna sjätte i sin grupp med lika många poäng som jumbon TPS. HIFK:s enda vinst för i år kom just mot Åbolaget med 9-3. I sin senaste match fick HIFK:s Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen ge sig med 6-3 mot AC Oulu.

Kvällens motståndare FC Lahti har inte klarat sig mycket bättre än HIFK. Laget har en match mindre bakom sig, men ligger på samma tre poäng som helsingforsarna. Lahti ligger femma i tabellen tack vare sin bättre målskillnad. Lagets enda seger för i år kom mot TPS (3-1), men i sin senaste omgång inför kvällen blev det en storförlust mot HJK med 11-6.

Ifjol möttes FC Lahti och HIFK två gånger, som båda slutade i seger för Lahtislagets spelare. I grundserien skrevs vinsten 3-1 medan slutspelets första omgång slutade 6-3.

FC Lahti har alltså två matcher ikväll och den första av dem blir mot grupptrean FC Honka. Den här matchen har stor betydelse även för HIFK, eftersom en Lahtisseger skulle innebära att HIFK:s slutspelschanser blir minimala.

Direkt efter drabbningen möts HIFK och Lahti i en match som rödtröjorna måste vinna. De fem bästa lagen från sin grupp går vidare till eFotbollsligans slutspel. I slutspelets första omgång möts lagen från placeringarna fyra och fem. Du kan följa med kvällens match i eFotbollsligan på Telia Esports Series YouTube-kanal med start klockan 18.45.

HIFK:s nyheter om eFotbollsligan stöds av vår samarbetspartner FREE.fi. HIFK-familjen erbjuds en rabatt på 25 procent på Frees lättföretagartjänster under de tre första månaderna. Man kan ta i bruk rabatten genom att använda koden HIFKFOTBOLL då man registrerar sig på FREE.fi.