Skip to main content

Det finländska företaget CTN Group, som verkar globalt och som tillverkar cryoterapimaskiner och -tillbehör, har börjat stöda HIFK:s herrlags vardag. Som en följd av samarbetet finns det nu en X°CRYO-kylbehandlingsmaskin i omklädningsrummet. Den är med och bidrar till att spelarnas återhämtning efter träningar och matcher blir lättare.

Samarbetet mellan HIFK och CTN Group inleddes vid plankanten i juniorfotbollssammanhang, då två fotbollspappor bekantade sig med varandra. Den ena av dem var CTN Groups försäljningschef Mare Oravainen och den andra Peter Standertskjöld-Nordenstam från HIFK:s styrelse.

– ”Petskus” son spelar i samma fotbollslag som min son, så vi har blivit bekanta vid plankanten. Jag bjöd in honom till vårt högkvarter i Vanda. Där växlade vi kontaktuppgifter och så tog HIFK:s Juhani Tähkävuori kontakt med mig. Vi kom snabbt överens om ett avtal, och nu har HIFK alltså en X°CRYO-maskin till sitt förfogande i omklädningsrummet, berättar Oravainen.

– Jag besökte HIFK:s omklädningsrum för att visa upp maskinen och möttes av utmärkt feedback från både spelare och tränare. Det känns fint att nu få samarbeta med HIFK Fotboll här i huvudstadsregionen, säger Nico From från CTN Group.

Kylbehandling är en naturlig och medicinfri vårdmetod som räcker ett par minuter. Med hjälp av den kan till exempel rörligheten samt musklernas återhämtning bli bättre, eller så kan man dra nytta av vårdmetoden då man sköter olika typer av idrottsskador. CTN Groups maskiner och tillbehör är populära bland toppidrottare, men passar även utmärkt för vem som helst. CTN har bestämt sig för att erbjuda alla HIFK:s säsongskortsägare på en 20 procents rabatt på det första vårdbesöket på CTN Recovery Clinic i Vanda.

– Vi har i år gått in för att försäkra oss om att våra spelare har de bästa möjliga faciliteterna till sitt förfogande. X°CRYO-kylbehandlingsmaskinen har varit väldigt populär bland spelarna, så vi är självklart väldigt glada över den här resursen. Det är också viktigt för oss att alla i HIFK-gemenskapen blir bekanta med de tjänster som våra partners kan erbjuda. Jag vill ännu passa på att tacka CTN Group för att de också har kommit ihåg våra säsongskortsägare, kommenterar HIFK:s idrotts- och företagsutvecklare Juhani Tähkävuori.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av HIFK Fotboll (@hifkedustus)