Skip to main content

Helsingfors IFK förstärker sin tränarstab genom att anlita tränaren Tommi Ekmark och fysioterapeuten Joni Välilä.

Tommi Ekmark har en gedigen karriär som spelare och spelade sin sista säsong med Pallo-Kissat i från S:t Michels år 2019. Karriären som tränare började i samma lag förra säsongen. Med Ekmark som tränare lyckades Pallo-Kissat ta en sjätte plats i Tvåans A-grupp. Efter säsongen väntade nya utmaningar och Ekmark flyttade till Helsingfors för att ta över Atlantis FC, som för tillfället spelar i Tvåans B-grupp. Utöver sina ansvarsuppgifter som chefstränare i Atlantis kommer Ekmark även vara en del av HIFK:s tränarstab och assistera HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez.

– Det känns som vi har någonting bra på gång här och min egen plats i föreningen känns hela tiden bättre. Överlag har jag jätte bra känsla över denna möjlighet.

– Jag har en bra arbetsmoral och är ivrig att lära mig nya saker. Jag har en förmåga att reflektera så väl mitt eget och lagets agerande. Det gör att jag kan medföra nya synvinklar och hjälpa till med allt möjligt.

– Jag förväntar mig att laget kommer vara ett vinnande lag som inte är rädda på planen. Jag förväntar mig fördomsfritt spelande och att vår spelstil kommer att kunna kännas igen på Veikkausliiga-planerna.

Joni Välilä blir fysioterapeut i HIFK och kommer att jobba nära tillsammans med fystränare Risto-Matti Toivonen. Välilä är nyutbildad fysioterapeut och gjorde sin praktik vid HIFK tidigare under våren. Nu har Välilä och HIFK kommit överrens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen.

– HIFK har som arbetsplats känts väldigt bra och professionellt. Det har känts bra att komma med i organisationen.