Skip to main content

10.4.2021 kl. 15.30 TPS – HIFK, LähiTapiola Areena

HIFK fortsätter förbereda sig inför den snart stundande Veikkausliigasäsongen genom att spela en träningsmatch i Åbo lördagen den 10.4. Det är lokala TPS som står för motståndet på LähiTapiola Areena kl. 15.30.

TPS-matchen spelas utan publik, men Turun Sanomat sänder den direkt till sina prenumeranter. Man kan registrera sig som prenumerant till ett pris på en euro för den första månaden. Då man är prenumerant kan man se matchen direkt på tidningens webbplats.

HIFK har två tuffa matcher i Finska Cupen bakom sig. Söndagen den 28.3. fick man med sig en seger från åttondelsfinalen mot RoPS, något som under påskhelgen efterföljdes av en kvartsfinal mot HJK. Derbyt senaste veckoslut slutade i siffrorna 0-3 till HJK:s fördel.

För TPS är HIFK-matchen redan lagets tredje raka träningsmatch mot ett Veikkausliigalag. Åbolaget, som i höstas via kvalet föll ner till Ettan, har efter sitt gruppspel i Finska Cupen hunnit möta IFK Mariehamn och FC Haka. TPS fick under skärtorsdagen med sig en 0-1-seger från Valkeakoski.

– Vi fortsätter utvecklas under de här träningsmatcherna. En del spelare har spelat mer och andra mindre hittills, så vi måste få se alla spela och prova på att ha spelarna i olika roller innan vi fortsätter spela tävlingsmatcher, säger HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez.

Se hela intervjun med Gómez här nedan!