Skip to main content

eFotbollsligans sex matchpar långa grundserie har redan kommit halvvägs för HIFK:s del. Rödtröjornas e-fotbollsspelare Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen har stött på tufft motstånd i sina matcher hittills, då man så här långt har mött gruppens tre topplag: FC Haka, HJK och FC Honka. Just nu är HIFK det enda laget i gruppen som fortfarande inte har öppnat poängkontot.

Koskinen fick dock en bra start på förra veckans derby mot HJK och gick fort upp i en 0-2-ledning mot den klara förhandsfavoriten. Ju längre matchparet med två FIFA-matcher led, desto bättre fick HJK grepp om spelet, och då hängde HIFK inte längre med i farten. Slutresultatet skrevs 10-4 till lokalkonkurrenterna.

Denna vecka står TPS och AC Oulu som motståndare. Precis som HIFK drog även Åbolaget på sig två stora förluster mot både HJK och FC Haka, men lyckades sedan vinna uleåborgarna i sin tredje match i eFotbollsligan. Vinsten ledde ändå inte till en längre segersvit, eftersom TPS sedan förlorade mot FC Lahti i sin andra match för kvällen. TPS representeras i år av Juha ”Greenrapidinho” Viherkoski, Jere ”JJ22” Jokinen och Jasper ”Jaso” Soini. Matchparet mellan TPS och HIFK inleds tisdagen den 13.4. kl. 19.30.

Direkt efter TPS-matchen börjar HIFK:s andra match för kvällen, och då blir det nykomlingarna AC Oulu som får spela mot de rödklädda med start kl. 20.15. Uleåborgarna, som nu för första gången är med i eFotbollsligan, inledde sin säsong först förra veckan med studiosändning. Trots att det först blev förlust mot TPS hängde man inte läpp länge. AC Oulu kom nämligen igen och vann FC Lahti i sin andra match i sändningen, och därmed har man alltså tre poäng med sig efter två spelade matchpar. AC Oulu representeras av två unga spelare, nämligen 17-åriga Liban Abdillahi och 19-åriga Jesse ”JEPUXI” Tuominen.

Du kan se HIFK:s båda matchpar på Telia Esports Series YouTube-kanavalen fr.o.m. 19.30 ikväll.

Den här veckan bekantar vi oss med HIFK:s Jesse Hämäläinen i Telias spelarintervju. Se intervjun här nedan!

HIFK:s efotbollskommunikation sponsoreras av vår partner FREE.fi, som erbjuder HIFK-gemenskapen en rabatt på 25 procent på sina lättföretagartjänster under de tre första månaderna. Du får tillgång till förmånen med rabattkoden HIFKFOTBOLL, då du registrerar dig som användare på FREE.fi.