Skip to main content

Två veckor efter att eFotbollsligans andra säsong inleddes är HIFK redo att spela sin följande match, då man ikväll möter HJK. Det virtuella Helsingforsderbyt inleds tisdagen den 6.4. kl. 18.45 på YouTube-kanalen Telia Esports Series FI.

HIFK:s öppningsomgång lämnade inte mycket att berätta, eftersom duon Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen klart fick se sig besegrade av både FC Honka och FC Haka. Slutresultatet i matchparet mot FC Honka blev 1-7 till de gulsvarta, medan regerande mästarna FC Haka slog HIFK med hela 1-9.

Denna vecka blir utmaningen inte mindre då HIFK möter HJK i sin tredje grundseriematch för i år. Lokalrivalerna, som hör till eFotbollsligans förhandsfavoriter, var som väntat starka redan i sin första match, där det blev full pott mot TPS med 8-0. HJK representeras även detta år av Jesse ”Kossu” Kosunen och Eemeli ”Sn1pguy” Simpanen. Fjolårets efotbollsderby slutade 4-0 till HJK.

Inför kvällens derby kan du titta på HIFK-spelaren Niko Koskinens spelarintervju här nedanför. På videon berättar han mer om sin egen bakgrund, om sina tankar om den förra säsongen samt om sina målsättningar inför den här säsongen. Videointervjun gjordes av Telia Esports Series.

HIFK:s efotbollskommunikation sponsoreras av vår partner FREE.fi, som erbjuder HIFK-gemenskapen en rabatt på 25 procent på sina lättföretagartjänster under de tre första månaderna. Du får tillgång till förmånen med rabattkoden HIFKFOTBOLL, då du registrerar dig som användare på FREE.fi.