Skip to main content

HIFK har skrivit på ett avtal över den pågående säsongen med Aatu Kujanpää. 22-åringen, som närmast kommer från SJK, har tränat med HIFK i några veckors tid redan.

Kujanpää representerade SJK redan som junior och spelade sin första Veikkausliigamatch för klubben redan 2017. Säsongerna 2018 och 2019 representerade han VPS, även om antalet spelade matcher blev litet på grund av skador. Inför den föregående säsongen återvände den offensiva mittfältaren till Seinäjoki, där det blev 15 matcher i Ettan för SJK Akatemia. Kujanpää har även figurerat i juniorlandslagssammanhang.

– ”Kiny” (Joaquín Gómez) är bekant för mig redan från SJK och jag gillar honom mycket som tränare. Också i övrigt tror jag att flytten till HIFK är ett bra steg på min karriär. Jag tror att jag kommer att kunna utvecklas mycket här då jag får träna under Kinys ledning. Laget har redan haft bra koll på sitt spel trots att vi bara varit tillsammans en kort tid, säger Kujanpää.

– Aatu är en ung spelare med mycket potential och är dessutom bekant för vår chefstränare redan från tidigare. Nu får han en chans att visa vad han går för. Vi tror på att han kommer att kunna ta det slutliga steget upp till Veikkausliiganivå hos oss, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström om kontraktet.

 

Kujanpääs kontraktsnyhet publicerades redan tidigare idag i HIFK:s nyhetsbrev. I det månatligen utkommande brevet kan du ta del av mångsidigt innehåll om det som för tillfället är aktuellt inom föreningen. Beställ nyhetsbrevet via den här länken!