Skip to main content

Telias och Veikkausliigas samarbetsprojekt eFotbollsligan är tillbaka med sin andra säsong, som inleds onsdagen den 24 mars. HIFK är starkt med genast i den första omgången då man möter FC Honka och FC Haka. Öppningskvällens matcher sänds med studiosnack via C More, mtv.fi och Telia TV Extra.

Den första säsongen spelades i höstas form av en serie med 12 lag, som alla mötte varandra en gång. Varje Veikkausliigaklubb från 2020 representerades av två spelare. För HIFK:s del lämnade öppningssäsongen en hel del att förbättra, eftersom rödtröjorna blev tionde i grundserien efter två vinster på 11 matcher. I slutspelets första omgång fick HIFK se sig besegrat av FC Lahti.

Den här gången deltar 14 lag i eFotbollsligan och som en följd av detta har lagen delats upp i två grupper på sju lag var. Utöver Veikkausliigaklubbarna år 2021 deltar också TPS och RoPS i eFotbollsligans andra upplaga. I grundserien möter man varje lag från sin egen grupp en gång, vilket betyder att alla klubbar spelar sex matcher före slutspelsskedet inleds.

Förutom FC Honka och FC Haka får HIFK sällskap av HJK, TPS, FC Lahti och AC Oulu i sin grupp. I förhandsblicken på eFotbollsligans egen webbplats tippas regerande mästarna FC Haka samt HIFK:s lokalrivaler HJK höra till favoriterna även 2021. Det är dock svårt att förutspå vilka styrkeförhållanden som till slut kommer att råda mellan deltagarna, eftersom flera av klubbarna har tagit in nya spelare som sina representanter under vintern. Precis som på de mer traditionella fotbollsplanerna innehåller också den virtuella fotbollen en hel del överraskningsmoment, som till exempel förhandsfavoriten HJK:s fall i slutspelets första omgång i december ifjol.

HIFK:s spelare från ifjol – Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen – representerar HIFK också under eFotbollsligans andra säsong.

Som huvudsakligt sändningsmedium för eFotbollsligans matcher 2021 fungerar Telia Esports Series FI-kanalen på YouTube. HIFK:s matcher i den inledande omgångens studiosändning kan ses via C More, mtv.fi och Telia TV Extra.

HIFK:s grundserieprogram under eFotbollsligans andra säsong:

  • On 24.3. FC Honka – HIFK (C More, mtv.fi, Telia TV Extra)
  • On 24.3. HIFK – FC Haka (C More, mtv.fi, Telia TV Extra)
  • Ti 6.4. HJK – HIFK (Telia Esports YouTube)
  • Ti 13.4. TPS – HIFK (Telia Esports YouTube)
  • Ti 13.4. HIFK – AC Oulu (Telia Esports YouTube)
  • Ti 4.5. FC Lahti – HIFK (Telia Esports YouTube)

 

HIFK:s efotbollskommunikation sponsoreras av vår partner FREE.fi, som erbjuder HIFK-gemenskapen en rabatt på 25 procent på sina lättföretagartjänster under de tre första månaderna. Du får tillgång till förmånen med rabattkoden HIFKFOTBOLL, då du registrerar dig som användare på FREE.fi.