Skip to main content

HIFK har förlängt kontraktet med Sakari Tukiainen med ett år. Den 29-åriga forwarden flyttade till HIFK sommaren 2019 och står nu inför sin tredje säsong i den röda matchtröjan.

Tukiainen har spelat totalt 38 tävlingsmatcher i HIFK och stått för tio mål under dem. Säsongen 2020 fanns han 17 gånger med i lagets startelva. Innan flytten till Helsingfors har Tukiainen bl.a. spelat för RoPS, estniska FC Flora och danska Thisted FC. Han innehar målskytterekordet för en säsong i Tvåan efter att ha gjort hela 40 mål för Atlantis FC säsongen 2014.

– Jag har trivts bra i HIFK och kommer säkert att göra det också i fortsättningen. Det är med stort intresse som jag väntar på att säsongen ska börja igen. Som tur får vi spela ordentliga tävlingsmatcher med laget redan nästa helg. Jag har varit med på lagträningarna i några veckor nu, och allt har verkat riktigt proffsigt. Vi har hunnit gå igenom mycket nytt samt spelat några träningsmatcher tillsammans, säger Tukiainen.

– Sakari Tukiainens förlängning innebär att vi får viktig kontinuitet till laget från ifjol samt en hel del kunnande till vårt offensiva spel. Han passar perfekt in i den här gruppen, eftersom det är en spelare som fortfarande vill utvecklas och som har som mål att på nytt få spela utomlands under karriären, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 3.2.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)
Calum Ward (på lån från AFC Bournemouth)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jake Dunwoody (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)
Sakari Tukiainen (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.