Skip to main content

HIFK förstärker sitt lag med Keaton Isaksson, som närmast kommer från SJK. Kontraktet gäller över säsongen 2021 och innehåller dessutom en option för säsongen 2022.

I och med avtalet återvänder Isaksson nu till HIFK, där han spelade karriärens första Veikkausliigamatcher säsongen 2015. Utöver HIFK och SJK har han även representerat PS Kemi och IFK Mariehamn i Veikkausliiga. Den mångsidiga mittfältaren har 73 matcher och 11 mål på sin meritlista från Finlands högsta serienivå. Dessutom har han hunnit med en säsong i IFK Luleå på den tredje högsta nivån i Sverige.

– Det är riktigt trevligt att vara tillbaka i Helsingfors, där jag har många vänner och bekanta. Jag tycker väldigt bra om tränaren här och har stor respekt för honom. Då HIFK visade intresse var det ett enkelt beslut för mig att tacka ja, säger Isaksson.

– Jag har under min karriär spelat på de flesta positionerna på planen. I grund och botten är jag dock offensiv mittfältare och jag tror jag kommer att spela mest som nummer tio eller på kanterna här, fortsätter han.

– Tack vare sin mångsidighet är Keaton Isaksson ett bra och pålitligt alternativ på många olika spelpositioner för vår tränarstab. Det handlar om en spelare som redan etablerat sig på Veikkausliiganivå och som vi kan bygga mycket kring under den kommande säsongen. Självklart är det också fint att vi fick chansen att få tillbaka honom till HIFK, där han i tiderna inledde sin Veikkausliigakarriär, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 4.2.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)
Calum Ward (på lån från AFC Bournemouth)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jake Dunwoody (2021)
Jukka Halme (2021)
Keaton Isaksson (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)
Jeremiah Streng (på lån från SJK)
Sakari Tukiainen (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.