Skip to main content

InfoCare inleder samarbete med HIFK:s representationslag för damer. Det handlar om en välbekant samarbetspartner för HIFK, eftersom företaget varit med och stött HIFK i olika idrottsgrenar redan under en lång tid. Vi intervjuade InfoCares vd Pete Brusi i samband med detta nya samarbetsavtal.

Kan du berätta lite om dig själv och din roll på InfoCare?
Jag heter Pete Brusi och fungerar som vd för InfoCare, där jag jobbat sedan 2014. Till mina uppgifter hör att se till att företaget fungerar, att verksamheten är lönsam samt att vi hela tiden utvecklas och växer enligt våra valda strategier. Till vardags håller jag mest på med olika kund- och partnermöten, leverantörförhandlingar, arrangemang med underleverantörer samt till exempel välgörenhetsevenemang.

Vad är InfoCare?
InfoCare är Nordens största producent och leverantör av teknologitjänster oberoende av brand. Det betyder att vi producerar olika stödtjänster för att upprätthålla teknologi, till exempel i form av slutanvändarstöd inom IT-användning. På ett globalt plan erbjuder vi dessutom servicetjänster och uthyrning av IT-resurser för olika projekt enligt kundens behov.

Varför ville ni börja stöda just HIFK:s damfotbollslag?
Jag har själv länge fungerat inom försäljningsbranschen och värdesätter högt det att man vågar ta kontakt och sälja sina egna idéer. HIFK tog kontakt vid ett lämpligt tillfälle eftersom jag precis höll på med att fundera igenom olika samarbetsmöjligheter för det här året. Alla nya projekt intresserar mig och därför var jag intresserad av att komma med. I det här projektet känner man av samarbetet och så ser man hur vår investering syns i lagets verksamhet, vilket naturligtvis också var en betydande faktor.

InfoCare har även tidigare varit med och stött HIFK. Hur har ni konkret varit med inom föreningsgemenskapen?
Vår historia tillsammans med HIFK är väldigt lång. Våra första samarbetskontrakt gjordes med HIFK:s ishockeysektion för snart 30 år sedan och man kan säga att allting började där. Vi har stött herrarnas representationslag i fotboll samt HIFK:s friidrottsverksamhet och för tillfället samarbetar vi med HIFK:s handboll. HIFK har alltid varit en viktig och kär förening för mig.

Vilka förväntningar har du på laget inför den här säsongen?
Att nå framgångar är självklart alltid fint, men framför allt vill jag att det ska råda en bra stämning och anda inom laget samt att alla ska tycka att det är roligt att spela. Jag vill gärna också vara med i lagets verksamhet under säsongen. Det ska bli roligt att få samarbeta laget då vi igen får igång verksamheten som normalt efter att restriktionerna lättas upp!

Intervjun gjordes av Emma Rantamaa.